Fortnite

Megreformálta az AR metát az új frissítés – A FAMAS nagyon OP lett!


Eljött az az időszak, amikor lesznek olyan játékosok, akik eldobnak egy Legendary SCAR-t a kezükből, mert találtak jobbat...

Nem vagyunk hozzászokva az ilyen minőségű javuláshoz. Hónapok óta nem érkezett olyan bővítés, ami ekkorát lendített volna a metán. Utoljára talán a Heavy Shotgun megjelenését érezte meg ennyire a játék, ám azt is csak azért, mert egy rövid időre visszahozta a “Double Pump” mechanikát a játékba. Ezt gyorsan hotfixelte is az Epic Games, majd pedig a soron következő frissítésben úgy ahogy van elgáncsolta a nagyobb sebzéssel rendelkező fegyvereket, ugyanis bevezették a fegyver elővevő animációkat. Ez több esetben is szignifikánsan belassította a játékmenetet, több fegyverkombináció és reflex stratégia ment a levesbe egy pillanat alatt.

 

SCAR vs. FAMAS

Majd elérkeztünk egy újabb mérföldkőhöz, a v4.2-höz. (A Guided Missile időszakot direkt hagytam ki, egy pillanatra nem tett jót a játéknak, nem hiába vették ki teljes egészében néhány héttel a megjelenése után.) A v4.2 legnagyobb újítása egy Assault Rifle bővítés volt, abból is a Burst kategóriába érkezett egy Epic és egy Legendary ritkaságú FAMAS-ra hajazó fegyver. Több ízben meghatározó ez a megjelenés. Első sorban azért, mert egy hónapok óta tátongó lyukat tömött be ezzel az Epic, ugyanis a Burst AR ág csak és kizárólag Rare, azaz kék ritkaságig terjedt eddig. Másod sorban nemcsak kiszolgálták a Bust AR kedvelőit egy end game lehetőséggel, komoly vetélytársat készítettek a SCAR-nak. Továbbá megszületett az az AR, ami képes kettő darab kattintással ölni!

A SCAR azért volt eddig az end game csúcsán, mert nem kellett sebészi precizitás és pontosság ahhoz, hogy seperc alatt eltegyünk valakit láb alól. Az egyetlen olyan lehetőség volt az Assault Rifle családban, ahol három golyó eltett láb alól egy pajzs nélküli játékost, még abban az esetben is, ha nem találtunk fejet egy darab lövedékünkkel sem. Ezt a FAMAS úgy ahogy van megreformálta. Az új AR lövésenként 32/33 (Epic/Legendary) sebzést oszt, ami azt jelenti, hogy egy kattintással jó eséllyel lecsaphatunk 96/99 életpontot a célpontunkról még testlövések esetén is. A következő kattintás pedig ha betalál, akkor biztos a győzelem, ezzel pedig egy kattintással be is előzte a SCAR eddigi három kattos rekordját.

Ugyan a Burst AR eddig is képes volt a kevés kattintásos pusztításra, ám a kezelhetőség és a pontosság sosem volt az erősségük. Nos az új Epic és Legendary kiadások esetében közel olyan gyorsan szűkül és pontosodik a célkereszt, mint a SCAR esetében. Félreértés ne essék, még mindig a SCAR a legjobb one tap fegyver a játékban, ám ha gyors pusztításra vágyunk, jelenleg a FAMAS a legjobb választás.

End game fegyver lévén azért még van egy gyengesége az új AR-nek, hihetetlenül gyengén lehet vele struktúrákat támadni. Egyszerűen csak nem erre lett kitalálva. Persze, aki hozzá van szokva, hogy Burst AR-el támad, annak nem lesz gondja a játék végi szituációkkal, de SCAR-ral és hagyományos, nem Burst AR-rel még mindig sokkal gyorsabban lehet falakat bontani full auto módban.

Nektek mi a véleményetek az új fegyverről?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva