Gaming

Júliusban már érkezhet is a vadiúj GTX 1180!


Pletykaáradat érkezett a következő generációs Geforce-okról, érdemes lehet várni a vásárlással!

Az Nvidia jó ideje hagyja már a Pascal architektúrát futni, amin nem csodálkozunk, hiszen a mai napig óriási sikereket értek el a 10-es szériával, amiben az AMD-nek is nagy szerepe van. Egyrészt a Vegák nem hozták el azt a teljesítményt, amit az Nvidia nyújtani tudott a felsőkategóriában, másrészt pedig a bányászláz is közrejátszott, emiatt pedig több hónapig alig lehetett a készletekhez jutni.

Az új GTX 1180 Founders Edition koncepciója | Forrás: pcgamer.com

Egy ideje már pletykálnak az új szériáról, hiszen a korábbi tendenciát követve már bőven elérkezett az idő, az új generáció megérkezésére. A tom’s hardware értesülései szerint júliusban már várhatjuk az új kártya érkezését, ami a GTX 1180/2080 nevet is viselheti, de az előbbit valószínűbbnek tartják.  Az első fecskék ezúttal is kizárólag az Nvidiánál lesznek majd elérhetőek a Founders Edition formájában a hírek szerint,  a partnereik egyedi kártyáira pedig augusztus/szeptemberig várni kell a lap értesülései szerint.

A pontosabb információkat pedig a WCCFTech szállította, ők már a konkrét specifikációkat is megtudták és még a korábbi generációs teljesítménykülönbséget is közszemlére tették.

Az új 1180 teljesítménye | Forrás: wccftech

A korábbi generációhoz képest 51%-kal erősebb a lap értesülései szerint az 1180, ami hatalmas ugrásnak számít, persze ha pontosak az információik. A GTX 1180-ban 3,584 CUDA mag, 8-16 Gb GDDR6 memória, 256 bites memóriabusz található, illetve 1,6 Ghz-es alap frekvenciája lesz ami 1,8 Ghz-ig boostolhat majd a WCCFTech értesülései szerint. A pontos specifikációkat a lentebbi táblázatban találjátok.

A különböző specifikációk | Forrás: wccftech

A Founder’s Editionök ára pedig változatlanul 699 $ a hírek szerint, de nem csodálkoznánk, ha egy kis emelés idén is jönne, csak úgy, mint a 10. generáció esetén. Az egyedi hűtéssel rendelkező kártyák áráról még nincs információ, de az 1080 esetén 100 dollárral olcsóbban már lehetett custom kártyát vásárolni.

Kíváncsian várjuk már, hogy mit fog tudni az új kártya, de aki most áll felsőkategóriás videókártya vásárlás előtt, annak lehet, hogy megéri pár hónapot várni még.

Borítókép: pcgamer.com

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva