Hearthstone

Törni vagy nem törni? Mit érdemes csinálni a nerfelt lapokkal?


Teljes áron lehet disenchantolni a gyengített kártyákat. De megéri vajon?

A mai este folyamán élesednek a legújabb nerfek a Hearthstone-ban, ami fontos változás lesz a metát illetően, hiszen hat lap működése is változik – ezek közül öt érinti a Standard módot.

Emlékeztető: ma érkezik az új patch a nerfekkel

A legfontosabb dolog, ami mindenkit mozgat jelenleg természetesen az, hogy milyen meta várható: mennyire gyengülnek az érintett deckek, illetve melyik paklik profitálhatnak a változásokból leginkább. Van azonban egy fontos kérdés az érintett lapok kapcsán is:

vajon érdemes betörni a nerfelt kártyákat?

Nincs veszítenivalód!

A nerfelt lapokat ugyebár teljes áron lehet majd betörni, vagyis pontosan annyi dust jár értük, mintha lecraftoltad volna őket.

  • The Caverns Below – 1600 Dust
  • Call to Arms, Spiteful Summoner, Naga Sea Witch – 400 dust
  • Possessed Lackey – 100 dust
  • Dark Pact – 40 dust

A fentiek következtében az alapszabály az, hogy a nerfelt lapokat be kell törni. Pont. Azért nincs értelme mérlegelni, mert egész egyszerűen nincs veszítenivalód: ha disenchantolod valamelyik kártyát, de később mégis szükséged lenne rá, akkor pontosan annyi dustot kell rá költened, amennyit a betörésért kapsz. Fordított esetben viszont bukod az extra profitot, ha kiderül, hogy egy lap mégsem használható már a gyengítés után – egy Legendary esetében egy különösen fájó tud lenni.

Egy esetben kell csak kivételt tenni: ha száz százalékig biztos vagy benne, hogy a nerfektől függetlenül is használni fogod a lapot már az első naptól kezdődően. Ekkor természetesen felesleges betörni a kártyát. Ha azonban olyan lapról van szó, ami nincs benne egyik aktuálisan használt paklidban sem, akkor nem érdemes megtartani.

Fontos tudnivaló még a fentiek kapcsán, hogy két hétig van lehetőség a lapok teljes árú betörésére, utána már a normál szabályok lépnek érvénybe. Ez alatt tehát mindenki szülje meg, hogy szeretné-e használni a gyengített lapokat, és ha nem, akkor mindenképpen szabaduljon meg tőlük!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva