Fortnite

Egyből 27 milliárd?! A világ összes pénzét az esport vonalba tolja az Epic Games


Nem szórakozik az Epic Games a Fortnite első teljes naptári évében, komoly pénzzel támogatja a játék esporttá válását.

Az Epic Games nem játszik kicsiben, hatalmas mennyiségű pénzt áldoz a 2018-2019-es idény kompetitív vonalába. Nem kevesebb, mint 100,000,000 dollárt, azaz több mint 27 milliárd forintot szánnak az esporttá válásra.

A szervezet azért a hivatalos bejegyzésében kijelentette, nem szeretnének hardcore címmé válni, ugyan mindent megtesznek azért, hogy a kompetitív oldala fejlődjön a játéknak, de összességében az a terv, hogy előtérben maradjon a játékosok, valamint a nézők szórakoztatása.

Félelmetes mennyiségű skin fogyhat az Item Shopban, ha a kiadónak ennyi jut a kompetitív vonal pénzelésére a fejlesztések mellett. Csak összehasonlításképp, az évek óta esport címként működő Counter Strike: Global Offensive a kiadótól, a Valve-től egy évre másfél millió dollárt, azaz közel 405 millió magyar forintot kap az éves pénzalapba.

VAN JOBB IS!

Az előbb megnéztünk egy játék példát, most pedig egy olyan statisztikát mutatunk 2017-ből, ami biztosan sokaknál le fogja csapni a biztosítékot.

A fentebb látható képen a 15 legnagyobb esport cím ÖSSZES pénznyereménye látható. Ráadásul ez nem csak kiadói oldal, a fenti számokhoz a legkisebb, szponzori, vagy magán forrásból pénzelt versenyek pénzalapjai is hozzáadódtak, így tényleg minden verseny fel van tüntetve a listán.

Fogtunk egy számológépet és kíváncsiságból megnéztük, a 2017-es év összesített esport pénzalapja mekkora összeget fog jelenteni. A végeredmény félelmetes lett.

99,169,212 amerikai dollár, vagyis körülbelül 26,8 milliárd magyar forint.

A tavalyi év legnépszerűbb esport címeinek összesített, éves díjazása nem éri el az Epic Games 2018-2019-es szezonjára szánt 27 milliárd forintos nyereményalapot.

Nem tudjuk mire készül az Epic, de nagyon úgy tűnik, hogy hatalmas esport reform van készülőben. A kiadó további esporttal kapcsolatos bejelentésekkel készül a közelgő hetekben, így érdemes lesz figyelni a híreket, nagyszabású újdonságokra számítunk.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva