Counter Strike

Százezrek hullanak havonta! Újabb VAC-hullám pusztít, vagy a VACnet lett ennyire brutális?


A csalók egész biztosan nem alszanak nyugodtan az utóbbi napokban és még nincs vége a történetnek!

Sajnos jó ideje már, hogy pontos adatokat nem tudunk közölni a VAC hullámokról. Korábban pontosan meg tudtuk mondani, hogy egy hullám során hány embert banolttak, ám jó ideje korlátozta a Valve az API által lekérhető információt. Ezért már csak a közösségi visszajelzésekre, a cheater fórumokra és a játékosbázis statisztikáira tudunk építkezni.

Egyre nehezebb dolga van a cheatereknek – Már a prime-ot is alig tudják elérni a VACnet miatt

Tegnap írtunk róla, hogy már a non-prime meccsekből is kipotyognak a 21-es szint alatti csalók, lementünk ezek után a cheater fórumok legmélyebb bugyraiba, ahol már külön próbálják boncolgatni a VACnet működését, persze kevés sikerrel.

Több népszerű privát cheat bukott meg, ahol hasonló üzeneteket kaptak az előfizetők:

Ripperino

Azokat is banolták, akik az elmúlt két hétben akár csak egyszer is használták a VACnet által ismert cheateket, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy több cheat site előfizetői bázisát is konkrétan kitették. Nem csoda hát, hogy a legnagyobb cheater fórumon most mindenki sír a ban miatt és nem értik, hogy hogyan történhetett, amikor mindent ugyan úgy csináltak, de hát ez egy ilyen szakma.

Nézzük a játékosbázist! 

Egyre kevesebben játszanak a CS:GO-val, de vajon ez probléma?

Az utóbbi időben egyre esik a játékosbázis, ezt sokan azzal magyarázzák, hogy az 1 hetes trade lock ellehetetlenítette a tradereket és ők emiatt ki is vonultak. Egyrészt a traderek elsődlegesen nem a játék miatt voltak a közösségben, hanem a biznisz miatt, másrészt ők nem is igazán számítottak aktív játékosnak, a számuk pedig biztosan nem ilyen óriási. Ezért két dolog történhetett:

  • Hirtelen egy csomóan új játékot találtak
  • Bizony jókora banhullám volt és a Valve elkezdte kőkeményen kirúgni a csalókat. Mi a másodikra tippelnénk, hiszen március óta átlagosan 90 ezren kevesebben tolják a CS-t és 200 ezerrel kevesebben játszottak egyidejűleg.
Csaltak ellene, bekapcsolta és már repült is a ban!

Ezt ha hozzátesszük a VACnet sikerei és a cheaterek panaszkodása mellé, egyértelműen láthatjuk, hogy a Valve szépen tisztítja meg a közösséget. Már a fizetős cheatekre is lecsapnak és még visszamenőleg is megadják a bant, erre jó példa Dan M, aki 3 hónap után kapta meg az ajándékát.

Megkérdeztük a jól ismert hazai cheat fejlesztőt, namazsót, hogy mit tud a mostani káoszról.

“Szerintem a Valve most valami nagyon ügyesen trükközik. Nem lehet tudni, hogy ez a VACnet vagy csak egy új fajta VAC hullám, azért mert nem egyszerre érkezett meg mindenkinek a ban.  Ha játszol és reportolnak, akár egyből kaphatod a bant, de ez nagyban függ attól, hogy milyen az accountod trustja. Ha szar, akkor küldenek egy modult, ami detektálja a hookokat.  Ami pedig rátesz egy lapáttal, hogy néha OW-t, néha pedig VAC-ot osztanak ki.  Senki sem tudja, hogy hogy is működik pontosan és hogy mi van most.”

A Valve tehát úgy tűnik a cheat-fejlesztők előtt jár egy lépéssel, ami már alapból jó jel. Az pedig hogy hullanak számolatlanul, csak még jobb.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva