League of Legends

Tegyél magadnak egy szívességet és sose akarj Pyke Jungle-t játszani!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: jungle, Pyke,

Ha hiszed ha nem, szörnyű a fák között a karakter.

Amióta megjelent Pyke játékmenet bemutatója, a közösség azon tornázik, hogy támogató, vagy jungler karakter lesz inkább a hős. A támogató pozíció egyértelmű, hiszen a Riot annak tervezte, így ha elhisszük a képességeit látva, ha nem, elsődlegesen Supportként lesz nyilvántartva. Apropó képességek, éppen ez az a pont, ami miatt úgy gondolták néhányan, hogy a fák között is meg fogja állni a helyét, ugyanis számtalan olyan funkcióval látták el Pyke-ot, ami kiváló gankeket eredményezhet.

A dotesports éppen a napokban hozott le egy Pyke Jungle elemzést, ami kísértetiesen hasonlított a Mi véleményünkre, így vegyítve a kettőt úgy döntöttünk, véleményezzük Pyke off-role teljesítményét.

Még mielőtt belekezdenénk a részletekre kevésbé kíváncsi olvasóknak eláruljuk, NEM ajánljuk dzsungelbe a karaktert, támogató pozícióban sokkal több hasznát látjuk. Igen, van potenciál a gankjeiben, hiszen nagy sebzése van, s mindezt a mozgékonyságával és CC-jével támogatja, ám sajnos kimaradt a karakterből egy olyan elem, ami gyakorlatilag lehetővé teszi számára azt, hogy megéljen a fák között. Kiválóan gankel ugyan, de irtózatosan nehezen jut el odáig, hogy egyáltalán gankelhessen.

Egy szó mint száz, szörnyen takarítja a jungle campeket. Egy jungler feladata hogy segítse a rászoruló társakat, ellássa a csapatot rálátással, valamint kontrollálja az objektíveket, nem pedig fordítva. Pyke esetében a csapat segít a junglernek életben maradni, ez pedig hatalmas luxus, főleg a mostani metában, ahol a Rift Scuttler (Sutyerák) körül forog minden, oda pedig kell a tisztogatási képesség. Félelmetesen lassan lehet a hőssel lavírozni a dzsungelben, így a csapatnak is sokkal biztonságosabban kell játszania az ösvényekben, hiszen nem számíthatnak segítségre. Egyébként is eltolódott a junglerek jelenléte a játékban, az eddigiekhez képest sokkal később jutnak arra a pontra, hogy gankeljenek, semmi szükség arra, hogy ezt az időt még tovább toljuk egy Pyke választással.

Pyke Concept Art (Forrás: Riot Games)

Itt elő lehetne hozni a hős sebző képességeit, ám mivel elsődlegesen támogatónak lett kitalálva, a képességek töltési idejei az egekbe vannak, így azok egyáltalán nem fognak segíteni Pyke tisztogatásában. Ez az ösvényben, támogatóként azért működik, mert ad egy ritmust az ösvényfázisnak. Beugrik, teszi a dolgát, majd kihátrál, amíg a lövész dolgozik. Kiválóan működik ez a szinergia alul, ám a dzsungelben nincs mellette senki, s ott folyamatos aktivitásra lenne szükség a haladáshoz és az életben maradáshoz.

Ahhoz tehát, hogy működni tudjon Pyke a dzsungelben, extra odafigyelésre van szükség a csapat oldaláról, valamint kívül-belül ismerni kell a jungle-t, hogy a pathinggel (útválasztással) ne legyenek gondok. Ez pedig az új RNG Sutyerákos metában még nehezebb, így jobb, ha kerüljük a Pyke-szerű, nem odavaló pickeket.

Félreértés ne essék, szórakoztató választás, de maximum a barátokkal, szigorúan nem rangsorolt meccsekre ajánljuk csak a Pyke Jungle-t!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva