Hearthstone

9/9: a nerfek után mindegyik class-nak van 50% feletti deckje


Változatosan alakul egyelőre az új meta.

Egy hete léptek érvénybe a legutóbbi nerfek a Hearthstone-ban, és bár ennyi idő elteltével még nem nagyon lehet kialakult metáról beszélni, az egyértelműen érződik, hogy változatosabb lett a játékkörnyezet a módosítások következtében.

Az Even Paladin, a Cube Warlock, a Control Warlock és a Quest Rogue, mint a nerfek által célzott deckek egyaránt visszaestek, ha a győzelmi arányokat nézzük, ez pedig lehetőséget biztosított a többi pakli számára a felzárkózásra. A legjobban – a várakozásoknak megfelelően – a Spiteful Druid bírta a nerfeket, amely így továbbra is ott van az élmezőnyben. A legerősebb decknek azonban az Odd Paladin tűnik a balansz patch után – a HSReplay.net adatai alapján ez produkált csak az elmúlt egy hétben Tier 1 (55% feletti) számokat.

Az egyik legörömtelibb adat: mind a 9 class-nak van jelenleg olyan paklija, amelyik 50% felett teljesít a nerfek óta, vagyis legalább Tier 2 számokat hoz.

A legtöbb class-nak ráadásul több ilyen deckje is van: a Paladinnak (Odd, Murloc, Even), a Druidnak (Token, Spiteful, Taunt) és a Rogue-nak (Odd, Miracle, Tempo) 3-3, a Hunternek (Spell, Recruit), a Shamannak (Even, Elemental), a Warlocknak (Even, Zoo) és a Mage-nek (Big Spell, Tempo) pedig 2-2. Egyedül a Warrior és a Priest kerültek csak egy-egy paklival 50% fölé.

Az egyes class-ok legnagyobb győzelmi arányú deckjei az elmúlt 7 napban

Hogy hosszú távon is így marad-e a helyzet, abban egyelőre csak reménykedni tudunk persze. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a nerfek egyértelműen javítottak a metán, legalábbis ami a változatosságot illeti – meglátjuk, hogy néhány hét múlva is hasonló képet fest-e vajon a környezet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva