Overwatch

Ennél már nincs lejjebb: Sombra a játék egyik leggyengébb hőse, megvizsgáltuk, hogy miért

ujsagiro - 6 éve Címkék: blizzard, bug, info, overwatch, Sombra,

Nem kevés gond van a karakterrel.

Így kell megnehezíteni a saját dolgunkat

Érdekes utat járt be Sombra: két évvel ezelőtt, amikor még csak bemutatták, elég sokan úgy vélekedtek, hogy a láthatatlansága miatt OP lesz, majd élesben kiderült, hogy ha valamilyen irányban elhajlik a képzeletbeli balansz görbén, akkor az inkább lefele lesz.

Ezután viszonylag sokára kapott erősítéseket, majd pár héttel ezelőtt nerfeltek a “Hack” képességén (máig nem egyértelmű, hogy miért, valószínűleg, mert nem jó ellene játszani).

Az már elsőre is látszott, hogy rendesen megszívatta magát a Blizzard, amikor úgy döntöttek, hogy Sombra ezeket a képességeket fogja kapni: as láthatatlanság nem fair, a silence képesség pedig igencsak anti fun mechanika, így várható volt, hogy kifejezetten nehéz dolga lesz a fejlesztőknek, ha egyensúlyban akarják tartani a mexikói hőst.

Máig nem igazán jött össze, Sombra jelenleg a játék legkevésbé népszerű, legrosszabb győzelmi rátával rendelkező hőse ha minden szintet figyelembe veszünk:

forrás: overbuff

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy master szinten sokkal előbbre van – a win rate-ből mondjuk kiderül legalább, hogy nehéz hősről beszélünk, amit magas szinten jobb hatásfokkal használnak.

forrás: overbuff

Sok mindennel lehetne magyarázni, hogy miért tart itt, ahol (nehéz, és relatíve kevés a sebzése, emiatt nem is olyan népszerű karakter), mi mégis maradjunk a tárgyilagosságnál és objektivitásnál: ezek a bugok.

Csak remélni tudjuk, hogy javítják

Ugyanis Sombra elképesztő mennyiségű buggal van tele.

1. A “Hack” kimegy CD-re úgy, hogy nem csinált semmit igazából

Erre gondolunk:

Vagy épp erre:

2. A “Translocator” néha csak úgy eltűnik a semmibe, és várni kell 4 másodpercet, mire újra használhatóvá válik

3. Van, hogy az animációk lezajlanak, de nem teleportál vissza a kockájához

4. Random célpontot vált a “Hack”

Ki tudja, hogy még mi minden maradt le a listáról…

Tekintve, hogy milyen alacsony a népszerűsége a hősnek, tartunk tőle, hogy egyhamar nem fogja a Blizzard kijavítani a hibákat, pedig lehet, hogy csak ennyi kéne, hogy elfogadható szintre emelkedjen Sombra!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva