PUBG

Tényleg 60 tickesek lettek a PUBG szerverek? Leteszteltük!


A changelogban csak egy sor utalt a gyorsabb szerverkommunikációra.

Szerdán kikerült redditre egy poszt, ahol a felhasználó azt állította, hogy mérései alapján a PUBG szerverein a 14. frissítés hatására az eddigi harmincas tickrate helyett 60 lett az alapértelmezett. Elég drasztikus változás lehet ez, így mi is megcsináltuk a saját tesztünket.

Megérkezett a 14. Update az éles szerverekre!

Kíváncsi vagy milyen újdonságokat és változásokat tartalmaz a 14. update? Csak kattints!

Milyen programot használtunk a teszteléshez?

“A Wireshark (régi nevén Ethereal) protokoll analizátor program, amelyet a hálózat
adminisztrátorok a hálózati hibák behatárolására, a forgalom analizálására használnak.”

A teszthez a Wireshark nevű programot használtam, a pontos IP címet pedig a Windows beépített Erőforrás-figyelő program segítségével kaptam meg. (Wireshark is kiírta az IP címet, csak biztosra akartam menni.)

A tesztelés menete

Nem volt túl bonyolult a dolog, ahogy bedobott a játék a szerverre el is indítottam a csomagok gyűjtését. A meccs végeztével elő kellett hoznom a Wireshark beépített “IO Graph” ablakát és szűrnöm kellett a szerver címére.

Az Erőforrás-figyelő és a Wireshark ablaka egymás mellett

A szerver címe ebben egyik esetben 34.249.212.68 volt. Ezt kiolvashatjuk a Wiresharkból, illetve az Erőforrás-figyelő hálózat nevű fülén is megtalálhatjuk, hogy mely szerverrel kommunikál a legtöbbet a játékunk. (Küldés szerint kell rendeznük a címeket.)

A teszt eredményei

Négy szituációban teszteltem le a szervereket:

  • Solo FPP meccs – 13. update
  • Solo FPP meccs – 14. update
  • Custom War Mode 24 fővel
  • Custom War Mode 40 fővel

A grafikonok függőleges tengelyén a szervertől kapott csomagok számát láthatjuk (Packets/1sec), a vízszintes tengelyen pedig az eltelt időt. 

Solo FPP – éles szerver – 13. update

Nem ért minket túl nagy meglepetés. A meccs elején akár 10 tickre is korlátozódhat a szerver, a midgame felé közeledve pedig beáll az eddig megszokott 30hz/tickre.

Solo FPP – éles/teszt szerver a 14. update után

Na ez már valami! A legkisebb tickrate az valahol 25-30 között volt early gameben, majd utána fokozatosan áttértünk a stabil hatvanraÍgy megerősíthetjük, hogy valóban sikerült megduplázni a dolgot, szép munka!

Custom War Mode 24 fővel – éles szerver – 13. update

Szerencsére egy ideje rendelkezésemre áll a custom szerver létrehozásának joga, így gondoltam indítok két War Mode-ot. Nézzük is az elsőt:

Eléggé meglepő eredmény született, a Wireshark mérései alapján a szerver stabil 60 csomag / másodperccel kommunikált velünk. In-game is nagyon kellemes teljesítményt éreztem, így nem tudok belekötni a grafikonba.

Custom War Mode 40 fővel – éles szerver – 13. update

Itt már azért erőteljes ingadozások láthatunk, viszont a minimum tickrate itt sem esett be 30 alá. Több felhasználóval nem próbáltam ki a dolgot, de 50+ embernél már egyáltalán nem jó élmény War Mode-ban játszani.

Konklúzió

A teszt szerveren valóban 60 tickrate az alapértelmezett az eddigi 30 helyett. (Ha esetleg mégsem lenne igaz az 1 packet / 1 tick számolás, akkor is duplázták az eddigi számot. Mindenképp hatalmas előrelépés!) Valamilyen különös oknál fogva a 14. update előtti(!) custom war modeok is hatvanat próbálnak kisajtolni magukból a méréseink alapján.

Szerintetek érezhető lett a változás? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva