Hearthstone

Egy helyen az összes játékmechanikai változás és bugfix


Ezek a változtatások jöttek be új frissítéssel.

A kedd este érkezett 11.2-es patch egy csomó júniusban várható újdonságot előkészített a Hearthstone-ban, a frissítésnek azonban voltak olyan elemei is, amik már most életbe léptek.

Több játékmechanikai változás és bugfix is érkezett az update-tel.

Ezeket gyűjtöttük most össze nektek egy helyre, példákkal illusztrálva, hogy mindenki számára érthető legyen, milyen változásokkal kell mostantól kalkulálni.

Játékmechanikai változások

  • Ha a Counterspell megakadályoz egy varázslatot, akkor a kapcsolódó effektek (“whenever” és “after”) sem sülnek ki. (Példa – Ha van játékban egy Mana Wyrm, és kijátszol egy Frostboltot, amit az ellenfél megakadályoz Counterspellel, akkor a Wyrm nem kap +1 sebzést.)
  • Ha egy “summon” vagy “play” esetén kisülő kapcsolódó hatás egy lap statjaira hivatkozik, akkor mindig a kézben mutatott statok számítanak, a battlecry-t és a boardon lévő módosítókat még nem veszi figyelembe a játék. (Példa – Ha kijátszol egy Faceless Manipulatort, amivel lemásolsz egy 5-ös támadású lényt, akkor nem fog beleszámítani a Jungle Giants-be, mivel 3/3-nak fogja érzékelni.)
  • Az előző szabály érvényes akkor is, ha egy lény más módon kerül a játékba. (Példa – Ha az ellenfél kitesz egy Dirty Ratet, ami kirak a kezedből egy 4-es támadású lényt, közvetlenül egy Dire Wolf Alpha mellé, akkor nem fog beleszámítani a Jungle Giants-be.)
  • A “Choose One” lények esetében az átalakult formát veszi figyelembe a játék, amikor játékba kerül. (Példa – Ha kijátszol egy Shellshiftert és az 5/3-as verziót választod, akkor bele fog számítani a Jungle Giants-be.)

Bugfixek

A fentiek mellett néhány kisebb-nagyobb hibát is javítottak, íme a friss bugfixek:

Az említetteken kívül két további lap változott még: ezek a Tess Greymane és a Lynessa Sunsorrow. Előbbi sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen a lapot pontosan úgy változtatták meg, mint annak idején a Yogg-Saront, amit anno nerfként könyvelt el a Blizzard, most azonban nem ez a helyzet. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashattok.

Teljesen kiakadtak a játékosok a “titkos” Tess Greymane nerf miatt

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva