Fifa

Nevében a sorsa: “TheFIFAStar” lett a MediaMarkt FIFA-bajnoka


Horváth Bence örülhetett a legjobban a 32 fős finálé végén.

Szombaton érkezett el a nagyszabású fináléjához a MediaMarkt eSport Bajnokság, ekkor tartották ugyanis néhány hete útjára indított FIFA 18-verseny döntőjét, melyen az a 32 játékos vehetett részt, akik a korábbi selejtezőkön kivívták a kvalifikációt.

A helyszín a budapesti Symbol volt, ahol minden a FIFA-ról szólt ezen a napon, a profi körülmények mellett pedig sztárvendégekkel is lehetett találkozni az ingyenes rendezvényen, hiszen ott volt a helyszínen többek között Ganxsta Zolee, Curtis vagy éppen hazánk legismertebb fifása, Molnargabo is, mellettük lehetett még találkozni és fotózkodni ismert youtuberekkel is, mint cristijAn vagy REKÁL. De sokan szelfiztek az ismert sportkommentátorral, Horti Gáborral is, aki a meccsek alatt biztosította a szórakozást.

A csoportbeosztás

A verseny előtt mindegyik játékoshoz kisorsoltak egy válogatottat a világbajnokságra kijutott nemzetek közül, őket képviselték a versenyzők a torna alatt. A meccsek során persze bármelyik országgal lehetett lenni, így biztosítva az egyenlő esélyeket, a játékosok túlnyomó többsége pedig Brazíliával játszott végig – rajtuk kívül a franciák tűntek még fel itt-ott, a többi válogatott nagyon kivételes esetben jutott csak szóhoz.

Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a fináléban is egy brazil-brazil összecsapást láthattunk, méghozzá TheFIFAStar és FauxEar között. Döntőhöz méltó párharcot vívtak a felek, senki sem tudott elhúzni a másiktól, 2:2-es állásnál pedig úgy tűnt, hogy akár hosszabbításra is sor kerülhet. A hajrára fordulva azonban TheFIFAStar egy gyönyörű befordulással megszerezte a vezetést, a túloldalon pedig nem sokkal később kimaradt egy óriási ziccer, így végül a sárga mezeseket irányító TheFIFAStar nyerte a döntőt, és vele együtt az 500 ezer forint értékű Samsung szettet (televízió + hangprojektort), illetve kupát.

A MediaMarkt eSport Bajnokság dobogósai

  1. Horváth Bence (TheFIFAStar30)
  2. Ádám Norbert (FauxEar71518225)
  3. Brandt Raymond (x Mr Ray)

Szívből gratulálunk a helyezetteknek, és persze a MediaMarktnak is jár a köszönet, amiért egy ilyen színvonalas tornát hoztak össze a FIFA-rajongók számára – aki eljött, garantáltan jól érezte magát, akár versenyző volt, akár mezei szurkoló vagy érdeklődő.

A maratoni nyolcórás verseny eseményeit utólag is visszanézhetitek – a döntő 7 óra 30 percnél kezdődik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva