League of Legends

Őrültek háza az alsó ösvényen – Így látják a profik az új Bot metát


A legutóbbi frissítés komoly változásokat eredményezett az alsó ösvényen. Természtesen a streamereknek és a profiknak is meg van a saját véleményük.

A hétvégén beszámoltunk arról, hogy a globális bot lane meta komoly átalakuláson megy éppen keresztül. Az előzőfrissítés rendesen átszabta a lövészek alapadatait, valamint a Crit tárgyak apróbb módosításai sem segítettek a sztenderd ADC-k helyzetén. Korea erre talált egy megoldást, lecserélték az immobilis lövész karaktereket bruiserekre és trade-ben erős karakterekre, így Varus-t, Caitlynt, Jinx-et és Ashe-t felváltotta Yasuo, Mordekaiser, Irelia és Vladimir. Ugyan az előző mondatban felsorolt lövészek nagyja már rég nem volt meta közeli állapotban, érzékeltetni szerettük volna, hogy jelenleg a távolsági karaktereket inkább erős közelharci, vagy masszív öngyógyítással és sebzéscsere potenciállal rendelkező karakterek cserélték fel. Ugyan Ezreal és Lucian, valamint Kai’Sa AP formája még mindig meglehetősen erősnek bizonyul, ám egyik sem számít jelenleg elsődleges választásnak.

Természetesen az új hullám eljutott a nagyobb streamerekhez, profikhoz is. Sokan temetik a játékot, ám találni olyan nagyobb League alakot is, aki hajlandó beállni a sorba és a jelenlegi viszonyok között teljesíteni. Van aki cinikus, de találni olyan streamert is, akinek úgy van véleménye a játékról, hogy valószínűleg komolyabban soha sem játszotta a játékot. Azért ez is sok mindent elmond a jelenlegi helyzetről…

Az elfogadó

Doublelift egyáltalán nem bánja a változtatást, ahogy látszik is a klipben, már lockolta is magának Yasuo-t az aktuális körre. Véleménye szerint nem tett rosszat a játéknak, hogy több karakter is játszható lett az alsó ösvényen, elvégre a középső ösvény is mindig is a diverzitásáról volt híres.

“Végre valami újdonság 9 év után. A sok rinyagép meg játsszon Caitlynt az összes meccsén még akkor is, ha a karakter jelenleg nem ér semmit…”

A cinikus

Hashinshin az amerikai high elo topos legenda mindig is arról volt híres, hogy sarkos véleménnyel rendelkezett a játékról. Abban mondjuk igaza van, hogy a top meta olyan mint egy lábtörlő a Riot Games számára. Ha valahol véletlenszerűen jelentek meg más pozícióba szánt karakterek és gyalultak le mindent váratlanul, akkor az elsődlegesen mindig a top volt. Ezt a fentebb megtekinthető klipben is sugallja: “Wow….wow,wow,wow, sosem gondoltam volna, hogy az ilyesmi lehetséges!”

A Salty

IWillDominate meglehetősen “sós” az új bruiser bot helyzettel kapcsolatban. Az amerikai dzsungeles szabályosan fel van háborodva azon, hogy az átlag 4 AD-s nerf ekkora kalamajkát okozott, s a változás óta szinte nyerhetetlenek azok a meccsek, amikor nem standard lövész van a csapatában, hanem egy bruiser. Amellett, hogy valahol igaza van, azért azt is hozzátennénk, hogy a legtöbb “lövész” éppen szokja a változásokat, nem lehet elvárni senkitől, hogy olyan szinten Yasuozzon a semmiből valaki, mint Yassuo, vagy olyan Irelia akciókat mutasson be, mint TF Blade.

A veterán

SivHD neve leginkább a régi motorosoknak mond valamit, ő volt az a Youtuber, akit a legnagyobb juke master-ként tartottak számon. Az ő nevéhez köthető a full RoA LeBlanc, de egy halom más elsőre trollnak tűnő technikát “köszönhetünk” neki. Már egy ideje nem foglalkozik a játékkal olyan szinten, mint régen, ennek több oka is van. Ázsiába költözött, menedzseli a karrierjét, s sajnálatos módon már annyira nem is kedveli a játékot mint régebben. A jelenlegi változtatásokat az öt évvel ezelőtti nagy módosításokhoz hasonlítja, ami véleménye szerint jócskán kiölte a szórakoztató faktort a játékból.

“A Riot rendesen elcseszte!”

A streamer, aki még csak nem is játssza a játékot

Shroudnak hatalmas neve van a streaming bizniszben. Korábban CS:GO profi volt, manapság leginkább PUBG-t, valamint néha napján Fortnite-ot és egyéb kedvére való játékot közvetít Twitch csatornáján. Nagy névnek számít, így a közössége még olyan dolgokról is kikéri a véleményét, amit nem is szokott játszani. A fenti klippben látható, ahogy a játékos rátekint a chatre, ahol éppen egy League of Legends-dzel kapcsolatos diskurzus folyik. Elsőre nem is érti, hogy miről szól a fáma, végül mikor kitisztul előtte, hogy a League a téma, csak annyit mond:

“Az a játék haldoklik.”

Sajnos nem tudjuk azt mondani, hogy Shroudnak, vagy Sivnek nincs igaza, jelenleg tényleg nem éli az aranykorát a játék, ám határozottan bízunk abban, hogy a Riot Games nem hagyja, hogy beboruljon egy 9 éve folyamatosan épülő vár, s a jelenlegi baklövéseket is valamilyen szinten helyrepofozza. Doublelift pedig újból bebizonyította, hogy a hozzáállása példamutató, be kell állni a sorba és teljesíteni, teljesen mindegy, hogy mivel és hol játsszunk.

Ti melyik oldalon álltok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva