League of Legends

Három évbe telt, de sikerült: Faker újból a legjobb a koreai szerveren

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Faker, korea,

Hullámzó eredmény volt, de most úgy néz ki stabilizálódott a helyzet.

Fakert nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni a League of Legends világán belül. Háromszoros világbajnok, sokak szemében a világ legjobb midese és az Elpusztíthatatlan Démon király. Ez utóbbi csak egy meme, a közösség emlegeti néha így. Ami viszont érdekes, hogy a legnagyobb koreai League tehetségnek kikiáltott játékos 2015 óta nem csücsült a koreai szerver csúcsán.

Persze mondhatjuk, hogy elfoglalt volt, az LCK játékosoknak nagyon sűrű a bajnoki menetrendje így talán olyan sok idejük nincs is a Solo rangsorukkal foglalkozni, na meg ne felejtsük el, hogy az igazán nagy játékosok a világesemények miatt komoly szerveridőtől esnek el, nem egyszer történt már, hogy Challenger játékosok Diamondig csúsztak vissza a saját szerverükön, mert hetekig más kontinensen harcoltak egy trófeáért.

Viszont most Faker esetében karrier terén hullámvölgy köszöntött be, az SKT-nek nem megy úgy, ahogy azt sokan elvárnák tőlük, nem sikerült megnyerniük a tavaszi szezont, így az MSI-ból is kimaradtak idén. Fakernek tehát bőven volt ideje orvosolni a rangsoros problémát, pihenőjében az LCK nyári szezonjának startjára, felküzdötte magát a koreai szerver legmagasabb pontjára!

op.gg

Ez sem ment olyan könnyen, a match history szerint amint megszerezte az első helyet el is veszítette, s pillanatok alatt visszacsúszott a harmadik helyre. Látszólag ez dühítette, ugyanis gyors egymásutánban behúzott két meccset, s azóta stabilan trónol az első helyen.

Érdekesség, hogy Faker éppen akkor mászik vissza a csúcsra, amikor a játék a legnagyobb összevisszaságban működik. Szinte nincs rendszer a pozíciók és karakterek között, az LCK bajnokság első néhány napja például bebizonyította, olyan, hogy meta jelenleg nem létezik. Gondoljunk csak bele, hogy ha a bajnokság kaotikusnak tűnik, akkor milyen lehet egy Solo Queue?! Faker legtöbbször Darius-t és Irelia-t játszott a menetelése során, de előkerült Mordekaiser, Xin Zhao és Yasuo is. Az elmúlt két napban kizárólag három “standard” mides karaktert találni a választásai között, Ekko, Cassiopeia és Vladimir. Ezek közül csak Cassioval és Vladdal volt sikere, s amint lehetett vissza is táncolt a bruiser választásokhoz.

op.gg

Nem tudni hova fog kifutni a League of Legends jelenlegi helyzete, de úgy tűnik a koreai zseni egészen jól alkalmazkodik a káoszhoz. Olyannyira, hogy már az SKT mezében is meghúzta a Darius midet az LCK-ben, így biztosan számíthatunk majd további őrületes húzásokra tőle a jövőben.

Visszatért a régi Faker? Te mit gondolsz?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva