Counter Strike

Csaltak LAN-on és csaltak online. Egykori csapattársuk buktatta le a 3 profi norvég cheatert


Egy interjúban tálaltak ki a karrierük során több ezer dollárt összecsaló profik.

A norvég Entelechy Gaming csapatában ütős kis csapat kovácsolódott 2018 tavaszán. 3 hónapig játszottak csak együtt, de megnyertek 4 King of Nordic versenyt, 2 kisebb norvég LAN-t és emellett még számos versenyen döntőztek. A szép sikereknek köszönhetően rövid idő alatt 3 millió forintot lövöldöztek össze maguknak srácok.

Mostanra kiderült, hogy a gyors siker nem volt véletlen, hárman is csaltak a lineupból.

Az egykori csapattárs, hEllberg robbantotta a bombát, amikor lebuktatta Zame-t és rávette egy interjúra, hogy valljon be szépen mindent. Mivel Zame mellett Saigonz és iNTERP is csalt, ők is vele buktak.

A profi norvég mezőnyt alaposan megrázta a dolog, hiszen folyamatos csalásról volt szó, ami ott zajlott mindenki orra előtt. Online és LAN versenyeken egyaránt használták, és szép pénzt kerestek vele, másoktól elvéve azt.

Még a hivatalon norvég bajnokság LAN-döntőjében is cheatet használtak, a Telenorligaen – Spring 2018 versenyén egészen a döntőig jutottak, amivel laza fél milliót nyertek.

A lebuktató interjút természetesen a nyilvánosságnak szánta hEllberg, így bárki számára elérhető. Norvég nyelven, angol felirattal itt tekinthető meg.

A lényegesebb elemek összefoglalva a 10 perces videóból:

  • Amint elindult a gép, a discordba is automatikusan elindult és betöltött egy parancsot. Amint látták, hogy ez kész, felléptek Steamen a barátlistába, beírták hogy “jsn” a keresőmezőbe, majd pedig ugyanide, hogy “glhf”. Ártatlannak tűnő dolgok, de amik LAN-on se tűnnek fel.
  • A csalás működése hang alapú volt. Minden ellenfél köré egy aurát kreált a cheat, ami pittyent egyet, ha rávitték a célkeresztet. Akár falon át is. Szóval mikor csak random mozgatták a célkeresztet, attól függően hogy hány pittyenést hallottak, tudták hány ellenfél érkezik rakóra.
  • Kommunikációban nagyon cselesen oldották meg, hogy a többiek is tudjanak a csalás általi infóról. “Hallottam valamit B-n”, ami igaz is, mert pittyent a cheat. A kommunikáció tehát teljesen legit volt, csak az eszköz volt csalás, ahogy az infót megszerezték.
  • Ezen kívül volt még benne egy kis aim assist, triggerbot , FoV changer és radar hack. Wallhacket sose használtak, az túl hamar kiderül demózásokon.
  • Zame bevallotta, hogy már leigazolásakor úgy keresték meg, hogy könnyű győzelmek várhatóak, mert csalni fognak. Nem gondolta nagy ügynek ezért belement hogy iNTERP és Saidonz mellett ő is cheatet használjon.
  • Később azonban rájött, hogy egyáltalán nem élvezetes így a játék. Hiába jutottak a norvég bajnokság döntőjébe, lopásnak érezte amit csinálnak. Ott ülnek, csalnak és pénzt keresnek vele.
  • A társak azonban ragaszkodtak a csaláshoz. Zame félt a lebukástól, zavarta amit csinálnak és többször kérte is társait, hogy fejezzék be. A válasz mindig ugyanaz volt: ha be akarja fejezni a csalást, a csapatból is kirúgják.
  • LAN-ra konkrét forgatókönyvekkel mentek. Ha valaki be akart nézni a gépükbe akkor a magánszféra megsértése miatt nem engedték. Ha valaki gyanakodott rájuk akkor egy meccsen jól, egy meccsen gyengén játszottak felváltva. Ha nagyon forró volt a helyzet csak letöröltök egy kattintással a parancsot, amit a Discord elindított és kész.
  • A csalást programozó srácról is bekerült pár bizonyíték, így vélhetően ő is bukik a 3 cheaterrel együtt.

Őszintén szólva rettenetesen fest látni, hogy milyen egyszerű volt eddig kijátszani a CS:GO Ant-cheatet. Akár online, akár LAN-on egy programozó milliókhoz tudta segíteni a csalókat. Két szót kellett csak beírni tehát könnyű volt, nem látszott semmi mert hang alapú csalás volt, és még LAN-on is be tudták vetni.

Ezek után ki merné 100%-os biztonsággal állítani, hogy a norvég élmezőnytől feljebb, akár a CS:GO-világ elit csapataiban nincs hasonló?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva