Counter Strike

Kelet vs. Nyugat, avagy Ázsia vs. Európa show meccs a profiknál. Redeye kasztolt, ScreaM 10 kör alatt 20-at pakolt


Szoros első félidő után végül sima európai sikerrel zárult a PGL Showmeccs az Asia Championship játékosaival. Hol máshol, mint Dust2-n csaptak össze.

A PGL Asia Championship versenyén a hivatalos meccsek után egy kis funt is beiktattak a programba, két All Star csapat küzdött meg a nézők kegyeiért. Külön pirospont azoknak a játékosoknak, akik holnap még sok millió forintért szállnak versenybe az elődöntőkön, mégis bevállalták a showmeccset!

A kiválasztás alapja egyszerű volt, Ázsia vs. Európa All Star csapatokat válogattak össze, a Kelet vs. Nyugat szlogenre felhúzva a dolgot. Végül a fenti képen látható együttesek csaptak össze, vagyis:

  • Európa: s1mple, pasha, f0rest, ScreaM és GeT_RiGhT
  • Ázsia: Summer, somebody, BnTeT, DD, AttackeR

Igazi közönség kedvencek mindkét oldal, ha népszerűség szerint nekünk kellene kiválasztani két ötöst, magunk se alakíthattuk volna jobban a lineupokat. A pálya természetesen a mindenki által ismert és Ázsiában is imádott Dust2 volt. Az első félidőben a keleti csapat kezdett erősebben, 5:0 után azonban a félidő végére Európa már egy körös fölénybe került.

A félidő legszebb jelenete somebody parádés szaltója volt a legvégén:

Érdemes megnézni a félideji statokat is, főleg ScreaM 8 itteni 8 killje lesz még érdekes, amit 15 kör alatt szerzett. A második félidőben ugyanis elszabadult a Headshot Machine, hármassával pakolta a fejeseket az ellenfélre:

A meccs heve még az elemzőasztalt is magával ragadta, a kommentálás ősatyja, Redeye sem bírta ki, hogy egy körre ne álljon be kasztolni. A chat természetesen imádta, ami nem is csoda:

A végeredmény 16:9-es európai sikert hozott, és akkor most térnénk vissza ScreaM statisztikáira, aki a 10 körös második félidő alatt 28:15-ig lőtte magát:

10 kör alatt 20 frag, az összes killjéből pedig 21 volt fejlövés. A Headshot Machine tényleg nagyon tud!

A showmeccs természetesen marhára bejött a nézőknek, mind a helyszínen, mind a stream alatt, úgyhogy reméljük sok hasonlót látunk még a jövőben!

UPDATE: Az Asia Championship nagydöntője jelenleg is zajlik, magyar kommentálás mellett a GamerHU Twitch csatornán nézhetitek a finálét.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva