Hearthstone

Új class jutalmak? Ne is álmodj róla! Más újdonságot viszont tervez a Blizzard


Bepillantás a Hearthstone fejlesztőinek terveibe.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy a Blizzard beavat bennünket a jövőre vonatkozó terveibe, már ami a Hearthstone-t illeti. Ez a mostani azonban egy ilyen kivételes alkalom, Jesse Hill community menedzser ugyanis nemrég közzétett egy bejegyzést a játék hivatalos fórumán, melyben néhány elvetett, illetve új funkcióról ejtett szót. Csapjunk is gyorsan a lecsóba, lássuk a lényeget!

Új class jutalmak

Jelenleg az 500 győzelem, illetve az ezért járó arany portré jelenti a class jutalmak csúcsát: ha valaki megnyitja ezt mind a kilenc hőssel, akkor nem marad már több tennivalója – legalábbis ilyen téren. Mivel a Hearthstone már az ötödik évét tapossa, ezért egyre gyakrabban merül fel az a kérés a játékosok részéről, hogy a Blizzard bővíthetné a jutalmakat, hiszen egyre többen jutnak el 500 winig. A fejlesztők azonban egyelőre nen terveznek ilyet.

Hogy miért? Azért, mert amikor újdonságokban gondolkodnak, akkor igyekeznek azokra a dolgokra fókuszálni, melyek a játékosbázis legalább 10 százalékát érintik. Az új class rewardokra azonban ez nem igaz, hiszen nagyon kevesen vannak, akiknek megvan mind a kilenc Golden Hero.

Alternatív illusztrációk

A papíralapú kártyajátékokban teljesen megszokott, hogy időről időre új illusztrációt kapnak egyes népszerű, régóta használt lapok. Elviekben a Hearthstone esetében is meglenne erre a lehetőség, a Blizzard azonban semmiképp sem szeretné ezt meglepni, mivel szerintük a gameplay rovására menne azáltal, hogy nem lehetne olyan egyértelműen felismerni első pillantásra a lapokat, mint most.

Reprintelt lapok

Szintén teljesen hétköznapi TCG-s jelenség a reprint, vagyis amikor régebbi lapok újból megjelennek változatlan formában a könnyebb beszerezhetőség érdekében. Jesse Hill szerint ők is vizsgálják ennek lehetőségét, de a közeljövőben még biztosan nem várható hasonló, és amúgy is igyekeznek óvatosak lenni ilyen téren. Hogy pontosan miről lenne szó egyébként (Wild lapok újbóli kiadása Standard csomagokban, esetleg a Classic lapok “újranyomása”), azt nem részletezte.

Új szintek a kezdőknek

Több olyan dologról is beszéltünk, ami (egyelőre) biztosan nem lesz, de szerencsére egy tervezett funkcióról is beszélt röviden a Blizzard. Jesse Hill szerint tovább szeretnének javítani a gyakran tárgyalt “new player experience”-en, vagyis az új játékosokat érő játékélményen, éppen ezért rank 25 alatt be fognak vezetni néhány további szintet, melyek kifejezetten a kezdők számára lesznek fenntartva, hogy semmiképp se találkozhassanak olyanokkal, akiknek már komolyabb lapkészletük van. Ez egyébként hasonló elven működne, mint a Rank 20 alatti tartomány, vagyis csak előrefele lehetne haladni, visszafelé nem. De hogy újabb számozott szintekről (mondjuk 26-tól 30-ig) van szó, vagy esetleg teljesen különálló és más néven futó szekcióról, azt nem részletezte.

A Blizzard azt ígéri, hogy a jövőben gyakrabban számíthatunk ilyesfajta “betekintésekre” – reméljük, hogy ezáltal jobban beleláthatunk majd a fejlesztési folyamatba!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva