Counter Strike

Next level bait! 3 füst a tökéletes Mirage terelésekhez


A nyitott skybox-nak köszönhetően szinte naponta érkeznek friss gránáttrükkök Mirage terror oldalához. Ezúttal egy terelési továbbképzést kaptunk.

Mirage CT oldalán a védekező oldalnak nincs könnyű dolga, 5 játékosra 6 “bejárat” jut (B ház, B rövid, mozi, átkötő, rámpa és palota). Így vagy pozíciókat kell kitolni és többet egyszerre lefedni, vagy besegíteni egymásnak az információk birtokában. Ezt használják ki a terrorok a pályán igencsak népszerű terelőgránátokkal, melyek előtt új dimenziókat nyitott a közelmúlt Open Sykbox frissítése.

Bármerre is támadunk, mindig van lehetőségünk egy védő kimozgatására, és a védekezők figyelmének megosztására. Ettől eredményesebb lesz a támadás és könnyebb köröket húzhatunk be, komoly harcok nélkül. Érdemes persze olyan célpontot választani a terelés színhelyére, ami arról a rakóról vonja el a figyelmet, ahová valójában igyekszünk.

A-támadás középre tereléssel

Ha rámpáról szeretnénk támadni, a jungle-ben és az átkötő környékén mozgó CT figyelmét is érdemes lekötni. Elég ha csak pár másodpercig mozognak mid irányába, a rámpa push sikeressége máris megnő. Ehhez elég egy sima mozi smoke terror rámpáról. A lépcsőn védekező CT elkezd a háta mögé nézegetni, és a jungle-ben bújó AWP-s is tartani fög tőle, nehogy felboostoljanak valakit moziba.

De valójában mindenki rámpán és palotában érkezik:

B-támadás A-ra tereléssel

Ha B házban zajlik a támadás, sokat segít ha csak egy védővel kell megküzdenünk út közben. Ha ugyanis a rövidről besegítő CT is beszáll a buliba, jelentősen romlanak a támadók esélyei. Több gránát, több szög, több tűzerő, nagyobb veszteségek várhatóak. Éppen ezért, mielőtt házban elindul a roham, a rövid védő figyelmét érdemes lekötni azzal, hogy telefüstöljük A-lerakót. Illetve a rotation is lassabb lesz a CT-knél, így akár egy 3v3-ból is jobban jöhetünk ki, kedvezőbb afterplant pozíciókból.

Mialatt mindenki B ház bejáratánál várakozik, hadd készüljenek a füstös A-ra:

via Gfycat

Az új nyitott skybox tele van kreatív lehetőségekkel, használjátok őket bátran!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva