Fortnite

Ingyen V-Bucks helyett csak vírust kaptak több tízezren


Ingyen V-Bucks-t kínáltak, de helyette csak vírust kaptak a gyanútlan felhasználók.

A Rainway CEO-ja, Andrew Sampson írt a blogjában nemrég egy igazán érdekes problémáról. A Rainway streaming szolgáltatást kínál, így azok is tudnak játszani bármely játékkal, akiknek nem olyan erős a gépe, hogy stabilan fusson az adott játék. Nemrég pedig tömegével zúdult rájuk a játékosok negatív visszajelzése, mi szerint a szolgáltatásukat ellepték a reklámok, a felugró reklámok miatt pedig élvezhetetlen a játék. Ezzel az a bökkenő, hogy a cég nem helyezett el semmiféle reklámot a szolgáltatásban. Azt is megfigyelték, hogy a jelentést leadó felhasználók mind játszottak a Fortnite-tal.

Tisztázzuk egyszer és mindenkorra: csak egyetlen módja van az ingyen V-Bucks-nak! – gamer.hu

Csalások, félrevezető videók és oldalak tömkelege kering a neten ingyen V-Bucks-ot kínálva. Időről időre felmerül Facebook csoportokban, fórumokon, Redditen és más egyéb helyeken, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy rendbe tegyük a dolgokat: nem lehet ingyen V-Bucks-ot szerezni másképp, csakis a Save the World játékmóddal.

Ezek után bukkantak rá arra az cheatre, ami ingyen V-Bucks-t kínált, ráadásul a programot már 78 000 felhasználó töltötte le. Természetesen a cheat nem adott ingyen V-Bucks-t, csupán beiktatott egy proxy-t a rendszerbe, így a hackerek saját szerverein keresztül ment az adott gép összes adatforgalma.  Andrew megkereste az Epic-et is a problémával, illetve a következőket fűzte hozzá:

“Ami túl szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg átverés…. Az Epic-nek jobban oda kellene figyelni a játékosok felvilágosítására, hogy hogyan álljanak hozzá a hasonló kétes programokhoz, illetve a rendszerük működését is elmagyarázhatnák, talán akkor nem próbálkoznának ennyien ilyenekkel”

Szerintünk viszont kár ezt az Epic nyakába varrni, sajnos mindig lesznek olyan játékosok, akik a könnyebb utat választják. Ezért van ekkora felvevőbázisa a cheateknek, főleg egy ingyenes játékban, ahol nincs igazán veszítenivalója a játékosoknak, ez mindig a legfőbb problémák közé fog tartozni, bár az Epic idáig elég jól vette az akadályokat.

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva