Counter Strike

“Kórházba kellene vonulnom, de nem adhatom fel az álmaimat!” – GeT_RiGhT pocsék formájának háttere


Kiszivárgott beszélgetés a NiP játékos és a csapat médiamunkása között, ami egyből más megvilágításba helyezi GeT_RiGhT teljesítményét.

GeT_RiGhT régóta küzd a gyógyíthatatlan Crohn-betegséggel, ezt pontosan tudjuk. A fokozatosan kialakuló, de tartós panaszokat okozó krónikus bélgyulladást már évekkel ezelőtt diagnosztizálták a svéd játékosnál.

A betegség lefolyása hullámzó, így a betegségben szenvedők sokáig tünetmentesek, ám a kiújulásoknál erős fájdalmakat élnek át. A betegség tüneteit csak enyhíteni lehet.

GeT_RiGhT mindig is nyíltan beszélt betegségéről, ami mostani pocsék teljesítménye kapcsán ismét felmerült. Persze nem önszántából, a témát a GeT_RiGhT-ra zúduló hate hívta elő. Az ESL One Köln előtt ugyanis üzenetet írt a NiP egyik szerkesztőjének, Kameeleonnak. A beszélgetés természetesen magánjellegű, így a NiP médiamunkása nem is hozta volna nyilvánosságra, ha nem árasztja el az internetet GeT_RiGhT savazása.

Mindenki lelketlen játékról, negatív rekordokról és generációváltásról beszél, pedig GeT_RiGhT-nak játszania sem lenne szabad.

Ahogy a bemásolt levélben látható, a svéd legenda rossz teljesítménye két fő okra vezethető vissza. Egyik a már említett betegség, amiről GeT_RiGhT szó szerint azt írja: “félek bemenni a kórházba, mert ebben az állapotban 99%, hogy bent tartanának egy időre… de az álmaimat nem adhatom fel”. Ez az álom pedig ugyebár a Major, ahova 2 év nélkülözés után juthatna ki ismét a NiP. Ehhez már csak az utolsó akadályt kell legyűrniük, és a 8 Minor csapat közül a Top2-ben végezni.

A másik ok, a közösség meg nem értése és folyamatos negativitása. “Túl sok gyűlölködést kapok a neten. Az emberek szeretnének engem, vagy akár a családomat holtan látni, amiért gyengén teljesítek. Ez így igaz, szóval rám akár mondhatnak is ilyeneket, de a családomra soha” – fakadt ki GeT_RiGhT az üzenet legelején. Ezzel kapcsolatban ahogy írja, várható is egy bejelentés tőle a haterek felé.

Tény és való tehát, hogy GeT_RiGhT élete legpocsékabb tornáján van túl. Sőt igazából egész 2018-ban egyre csak romlik. Tény az is, hogy fiatalabb már ő sem lesz, és 28 évesen már kezd megkopni a régi varázs. De aki egy gyógyíthatatlan, hullámokban nagy fájdalmakkal járó betegségtől szenvedő játékossal kapcsolatban nem képes toleránsnak lenni, arra inkább nem is mondunk semmit. GeT_RiGhT jelenleg minden orvosi tanács ellenére küzd az álmaiért, kórház helyett LAN-okra jár és ezerrel készül a Minorra.

Szurkolunk GeT_RiGhT, az ésszerűség határain belül maradva, de küzdj azért az fránya álomért!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva