Fifa

Kis lépés az esportnak, nagy lépés a beteg gyerekeknek – ők az igazi győztesek!


Molnargabo is ott volt a Győztesek Napja rendezvényen.

Sokan talán nem is sejtik, hogy milyen komoly nehézségekkel kell szembenézniük azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen súlyos betegségből épültek fel, maga a gyógyulás ugyanis csak az első lépcsőfok – a feladat ezzel még koránt sem ér véget.

Életerő, bátorság, önbizalom: ezek mind-mind olyan tulajdonságok, amiket újból “meg kell tanulniuk” az apró hősöknek. Ebben igyekezett segíteni nekik a Győztesek Napja rendezvény, melyet június 30-án tartottak az FTC Népligeti Sportközpontjában, méghozzá olyan 6-16 éves gyerekek számára, akik valamilyen daganatos betegségből gyógyultak fel.

“A sport képes visszaadni mindazt a gyerekeknek, amit a gyógyulás hosszú évei elfeledtettek velük, a versenyzés szelleme és szenvedélye pedig életerővel, bátorsággal tölti fel őket. További fontos célunk a Győztesek Napjával, hogy a daganatos betegségből gyógyult gyerekek és az egészséges gyerekek közötti távolságtartást csökkentsük a sport közösségformáló jellegén keresztül”mondta a Győztesek Egyesületének elnöke, Döbrei István.

Maga a rendezvény lényegében egy nagyszabású sportnap volt a Ferencvárosi Torna Club támogatásával, ahol fiúk és lányok, kisebbek és nagyobbak mozoghattak egész nap: a programok között volt többek között foci, úszás, futás, sakk és teqball is.

És hogy miért fontos mindez nekünk, gamerek számára? Azért, mert a programok között az esport is helyet kapott: az érdeklődő ifjoncok a “valódi” sportok mellett FIFA 18-cal is játszhattak. Hiszen a magyar Gaming és Esport Sportszövetség támogatásával a Gamer.hu és hazánk legismertebb FIFA-játékosa, Molnargabo is részese tudott lenni az eseménynek. Így egy igazi példaképet is kihívhattak a gyerekek néhány meccsre az elmaradhatatlan fotózkodás mellett.

A Győztesek Napja egyik fő célja tehát az volt, hogy újból megteremtse a bátorságot, a sport és a versenyzés iránti szeretetet a felépült gyerekekben, és hogy elmossa a határokat a “gyógyult” és az “egészséges” fiatalok között. Ugyanakkor nagyon fontos azoknak a támogatása is, akik még küzdenek a betegséggel.

“Bármikor körülnéztem, mindenkinek fülig ért a szája, nagyon boldogok vagyunk, mert mindenkinek tetszett ez az esemény, amivel egyébként nem csak a már meggyógyult gyerekeknek szeretnénk segíteni, hanem azoknak is, akik még kezelés alatt állnak. Videókat, képeket készítünk az eseményről, ezeket eljuttatjuk a kórházakba, és ezzel is szeretnénk egy elérhető célt adni a számukra: meggyógyulnak, és legközelebb már ők is velünk együtt, sportolással, vidáman töltik el ezt a napot” – nyilatkozta Döbrei István a rendezvényen.

Jó volt látni a rendezvényen, hogy a Győztesek Egyesületéhez hasonló kezdeményezéseknek és az FTC-hez hasonló sportkluboknak köszönhetően a még kezelés alatt álló és már meggyógyult daganatos gyerekek megkapják azt a támogatást, amire vitathatatlanul szükségük van. Az pedig külön öröm számunkra, hogy ebben a “hagyományos” sportok mellett immáron az esportnak is megvan a maga fontos szerepe. Ki tudja, lehet, hogy éppen köztük van a jövő egyik FIFA, Fortnite vagy éppen League of Legends-bajnoka? Egy biztos: egy hatalmas győzelemmel már mindannyian büszkélkedhetnek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva