Hearthstone

Budget-zóna – Ezek most a legjobb olcsó deckek Zalae szerint


Ha kevés dustból tudsz csak gazdálkodni, akkor ezekre a paklikra érdemes rámenni a mostani metában.

Ahogy minden más játékban, úgy természetesen a Hearthstone-ban is rengeteget számít a gyakorlás, ugyanakkor legalább ilyen fontos az is, hogy megfogadjuk a megfelelő emberek tanácsait. A profi játékosok közül az Omnislash csapatát képviselő Zalae mindenképpen ilyen, aki nemrégiben közzétett egy videót az általa jelenleg legjobbnak tartott budget paklikról.

Nektek természetesen nem kell végignéznetek az egészet, hiszen mi kiollóztuk belőle a deckeket. Íme az az 5 pakli, amit Zalae a leginkább ajánl azoknak, akiknek még nincs komoly lapkészletük.

Mage (1400 dust)

Az elementálokkal felálló Tempo Mage nagyon jó választás a kezdők számára: olcsó, könnyen tanulható, ráadásul egészen hatékonynak számít. Az elsőkörös Mana Wyrm, illetve a Kirin Tor Mage mellett ingyen kirakott Secretek óriási előnyt tudnak biztosítani a játék korai szakaszában. A későbbiekben pedig a Bonfire Elemental révén kicsit egymással is összedolgozó elementálok viszik tovább a lendületet, hogy aztán jöhessenek a kivégző spellek.

Zalae Mage paklija
AAECAf0EAA9xuwKLA5UDqwS0BOYElgXsBcHBAqzCAuvCAo/TAvvsAs7yAgA=

Warlock (1680 dust)

A gyógyulós szinergiákra építő Zoo Warlock jelenleg az egyik legjobb és legnépszerűbb pakli a játékban. A kulcslap a Lightwarden, mely az önsebző lapok (Flame Imp, Kobold Librarian, Vulgar Homunculus) és a Hero Power mellett érkező gyógyulásokkal (Voodoo Doctor, Fungal Enchanter), illetve az ingyenes Happy Ghoullal karöltve már az első-második körben is szépen meg tud hízni, ha szerencsésen húzunk.

Zalae Warlock paklija
AAECAf0GBPsFn8IC68IC0eECDTCEAfcEzgfCCPcMmssCm8sC980Cn84C8dAC8tACh+gCAA==

Priest (2100 dust)

Az öt pakli közül ez a leggondolkodósabb Zalae elmondása szerint is, hiszen míg a többi leginkább arról szól, hogy a mana curve-nek megfelelően pakoljuk a lapokat és agresszív játékot folytatunk, addig itt inkább a kombó vonal dominál. A feladat lényegében annyi, hogy fel kell buffolni egy lényt a Divine Spirit + Inner Fire kombó (meg persze a többi tápoló lap) segítségével, de tele van egyéb finomságokkal is a deck. Ott van például a Wild Pyromancer, amely az agresszív deckek ellen asztaltakarításként tud funkcionálni a Power Word: Shielddel kombózva. Ha viszont kijön mellé egy Northshire Cleric is, akkor már laphúzásként is működhet egy Circle of Healing után.

Zalae Priest paklija
AAECAa0GAqUJ1goO+ALlBPYH1QjRCtIK8gz3DPsM0cEC2MECzswCv+UCl/YCAA==

A következő két pakli már egy kategóriával drágább, hiszen ezekben egy Legendary is helyet kapott. Mivel azonban egy olyan darabról beszélünk (Baku the Mooneater), amely minden gyűjteménybe kötelező, ráadásul majdnem két évig még biztosan ott lesz (és lényegében garantált, hogy jó is marad) a Standard módban, ezért biztosan nem jöttök ki rosszul a lecraftolásából.

Rogue (3680 dust)

Az Odd Rogue szintén egy jól bevált meta pakli jelenleg, ráadásul az egy szem Bakut leszámítva nem is drága – persze lehet még erősíteni rajta, de ez a verzió is bőven ütőképes tud lenni az alacsonyabb szinteken. Az egyik legerősebb felturbózott Hero Powert adja az Odd mechanika, hiszen 2 mana befektetéssel 4 sebzést oszthatunk szét lényegében, ami az ellenfél boardjának kontrollálására, illetve az arcának csépelésére is több mint ideális. A Lightwarden-vonal ide is befért érdekes módon, ám a pakli legnagyobb sztárja nem ő, hanem a Hench-Clan Thug, amit azonnal meg kell oldania az ellenfélnek, ha nem szeretne kikapni.

Zalae Rogue paklija
AAECAaIHAprLAp74Ag6EAYwCywPUBd0I9wyBwgLrwgLKywKfzgLR4QKH6AKm7wLH+AIA

Paladin (4460 dust)

Végül, de nem utolsó sorban egy másik Odd deckkel ajándékozott meg bennünket Zalae, amely szintén gyakori vendég a mostani játékkörnyezetben. Ez ráadásul majdhogynem a “fullos” változata a decknek, egyedül a Leeroy Jenkinst tudnánk említeni, mint komoly hiányzó. A Hero Power által generált nagyon komoly nyomással kevés deck tudja tartani a tempót, így szinte csak a támadással kell foglalkoznunk. Ugyanakkor fontos, hogy a pakli legerősebb lapját, a Level Up!-ot a megfelelő pillanatban süssük el – minimum 4-5 (és ebből 2-3 “aktív”) Silver Hand Recruit legyen a boardon, hiszen ekkor nemcsak komoly fejtörést tudunk okozni, de rögtön be is vihetünk legalább 4-6 extra sebzést a körben.

Zalae Paladin paklija
AAECAZ8FAqcFnvgCDkb1BfkKm8IC68ICg8cCuMcCmssC48sClc4C+9MC0eEC1uUCteYCAA==

Ha tehát kevés lapon és duston ülsz jelenleg, de kellene egy ütőképes pakli, akkor érdemes megpróbálkozni valamelyik fentivel – sok szerencsét hozzá mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva