Hearthstone

15 meccs, 1 vereség: Freeze Mage repítette Top 100-ba az orosz játékost


Kondrash nagyon komoly szériát hozott össze a paklival.

Talán soha nem volt még annyira kiegyensúlyozott a meta a Hearthstone-ban, mint az elmúlt hetekben, a legutóbbi balansz patch óta, így ha valamikor, hát most mindenképpen érdemes próbálkozni az újszerű vagy éppen elfeledett összeállításokkal. Így tett nemrégiben Oroszország legjobb Mage-játékosa, Kondrash is, aki kifejezetten a kontroll, illetve kombó paklikra szakosodott.

Az orosz játékos nemrég úgy döntött, tesz egy próbát a Hearthstone egyik nagy klasszikusával a Freeze Mage deckkel. Végül be is jött neki: 15 meccsből 14-et (!) megnyert vele, így a széria végén Top 100 Legendben találta magát. Mutatjuk, hogyan is nézett ki a paklija.

Kondrash Freeze Mage paklija
AAECAf0ECnHFBO0FkAfsB7gIvwigzgKb0wKW5AIKTYoBuwLJA6sEywTtBJYFwcECmMQCAA==

Az elmúlt két rotáció elég erősen érintette ezt a paklit, hiszen előbb az Ice Lance, majd az Ice Block is átkerült a Hall of Fame-be, így a kivégző, illetve a védelmi szekció is gyengült valamelyest. Kondrash példája azonban bizonyítja, hogy még mindig nem szabad elfeledni ezt a koncepciót!

Maga a game plan nem sokat változott az évek során: el kell húzni a játékot addig, amíg a sebző spellekkel ki nem lehet végezni az ellenfelet. A boardról érkező fenyegetések feltartóztatásában elsősorban a Frost Nova és a Blizzard jeleskednek, hiszen ezek bármit megállítanak, a Doomsayerrel kombinálva pedig a takarítás is biztosított. A kivégzést pedig az Alexstrasza hivatott előkészíteni, ami után már jóval könnyebb leszedni az ellenfelet a direkt sebzésekkel – Archmage Antonidas ráadásul extra muníciót is tud biztosítani a meccs folyamán. Mindez persze csak leírva egyszerű, hiszen a pakli rengeteg gondolkodást igényel, az erőforrások megfelelő beosztásával.

Ha az elmúlt egy év lapjait nézzük, akkor a Frost Lich Jaina és az Arcane Artificer azok, amik szembejönnek – ők egyaránt a túlélést segítik elő, ami ugyebár elsődleges a paklinál, így mindenképpen remekül illeszkednek a koncepcióba. Érdemes még szót ejteni tech lapként a Skulking Geistról, amely különösen Druidok ellen hasznos, letiltva például a Hadronox + Naturalize kombót, de Zoo deckek ellen is sokat érhet a Soulfire kiiktatása.

Ha te is elsősorban Mage deckekkel játszol, de már unod a Tempo, a Big Spell, a Murloc és az Elemental verziókat, akkor érdemes bepróbálkozni a jó öreg Freeze Mage-dzsel – sok szerencsét hozzá!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva