Counter Strike

Külön jelzés járhatna a füstön keresztüli, és a vakon szerzett killeknek is


A játék egyébként is felismeri és rögzíti ezeket az információkat, akkor miért ne legyen külön ikon hozzájuk?

A wallbang killek érzékeltetésére létezik egy külön ikon a játékon belül. Biztosan mindenki találkozott már vele, akár falon, akár egy másik emberek keresztül szedtetek ki valakit.

A külön jelzés vélhetően annak köszönhető, hogy mindenki számára tiszta legyen, ez pusztán egy szerencsés lövés volt. Vagy egy nagyon jól begyakorolt trükk, esetleg egy parádés game sense. Ha viszont nem látnánk a falon keresztüli kill jelzését, hihetnénk akár hogy mögöttünk volt az ellenfél. Nem is értenénk a dolgot, honnan szedtek ki minket.

Vannak azonban a játékban további extrém elemek, amik szintén megnehezítenek egy-egy killt. Nem csak a falak azok, amiken keresztül nem lehet átlátni (jó esetben), hanem például a füst gránát és a vakító gránát villanása is. Ezek, ha csak ideiglenesen is, de ugyanúgy korlátozzák a látásunkat, mint a falakat.

Éppen ezért ők is simán megérdemelnének egy-egy külön jelzést.

A körök végén a játék egyébként is jelzi, ha vakító hatása alatt szereztünk killt. A kör végi MVP indoklása alatti sorban gyakran látható elem, melyet csupán érdekességnek szán a játék.

Ha már rögzíti ezt az információt, miért ne jelenítené meg ikonosan is a kill feeden?

Ugyanez vonatkozhatna a füstgránátra. Ha smoke-on keresztül jön a kill, kapjon csak külön ikont a dolog.

Ezeknek a jelöléseknek hála, talán jobban megérthetnénk az ellenfelek hihetetlennek tűnő killjeit. Illetve hasznos infó lenne a hátrányba kerülő csapat számára is, hiszen tudnák, honnan jött a kill csapattársukra. Az emberelőny persze az esetek 99%-ban többet ér az információs fölénynél, de ezekkel az infókkal bőven lehetne gazdálkodni.

Füstön keresztül visszalőni, ha látjuk a smoke ikont. Gránátokat alávágni, ha látjuk a vakító ikont, hiszen csak emlékszünk rá mit flash-eltünk be. Ezekből pedig már csak egy lépés kitalálni azt is, hova bújhatott az ellenfél, aki füstön át, vagy vakon belőtt valakit.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva