Hearthstone

Kezdő vagy? Íme a Top 5 common lap, amire érdemes alapozni!


Avagy kártyák, amik hatalmasat tudnak dobni egy-egy paklin.

Nem könnyű a kezdő Hearthstone-osok helyzete, hiszen meglehetősen korlátozott mozgástér mellett kellene építeniük valami ütőképeset. Persze ezek a nehézségek mindenkire egyenlően érvényesek, éppen ezért minden egyes apró segítség rengeteget számít az elején: a limitált erősségű, hiányos paklik egymás elleni csatájában gyakran egy-egy kártya is óriási különbséget tud jelenteni.

Hogy melyek ezek a lapok? Ebben próbálunk most segíteni: íme 5 olyan common gyakoriságú kártya, amit nagyon megéri lecraftolni az elején, hiszen óriásit dobnak egy-egy paklin.

Hench-Clan Thug

Ne tévesszen meg senkit, hogy ez egy Neutral lap, valójában ugyanis a Rogue paklik egyik legnagyobb császáráról van szó. Ideális esetben így néz ki az első három kör: az első körben kirakunk egy jó 1-dropot (pl. Fire Fly, Dire Mole, Argent Squire), a második körben használjuk a Hero Powert (de nem ütünk, csak ha nagyon-nagyon muszáj!), a harmadik körben pedig jön a Hench-Clan Thug, majd ütünk a hőssel, vagyis lényegében 3-ért kiraktunk egy 4/4-es lényt, ami már önmagában nagyon erősnek számít. Ráadásul rákényszerítjük az ellenfelet arra, hogy azonnal megoldja, máskülönben olyan méretűre hízik, amivel nagyon nehéz elbánni. Nem véletlen, hogy szinte az összes Rogue pakliból kihagyhatatlan!

Oaken Summons

Már a lap mögött megbúvó matek is nyálcsorgatóan jól hangzik. Pontosan ugyanaz, mintha kiraknánk egy 4 manás lényt, csak éppen kapunk mellé 6 armort is, szűkítjük a paklinkat (vagyis nagyobb eséllyel jönnek fel a további kulcslapok), ráadásul a lény behúzásának esélyét tekintve olyan, mintha +2 darabbal játszanánk belőle az Oaken Summons miatt. A kezdőknek a legpénztárcabarátabb megoldás mellé az Ironwood Golem, aminek még a hátránya sem érvényesül az armor miatt. De ha sikerül bontani az első néhány Classic pakkból egy Injured Blademastert (kikerüli a battlecry-t!) vagy egy Violet Teachert, akkor azokkal is nagyon jó.

Crackling Razormaw

A Hunter egy kifejezetten ideális class a kezdők számára: viszonylag olcsón össze lehet állítani vele egy egészen könnyen tanulható, agresszív decket. A Crackling Razormaw azonban elengedhetetlen bele, hiszen a legjobb 2 manás lény egy ilyesfajta Hunterbe. Ha sikerül kiraknunk az első körben egy Dire Mole-t (kezdő környezetben még a Basic lapok között található Timber Wolf is elfogadható), akkor baromi erős folytatás, hiszen egy 4/3-as vagy 2/4-es miniont is varázsolhatunk akár az első körben kitett lényünkből. De persze később is nagyon hasznos lap: “ingyen” leüthetünk valamit Divine Shieldet kérve, vagy éppen kivégezhetjük az ellenfelet Windfury-t kérve egy nagy minionra.

Radiant Elemental

A Priest is egy viszonylag kezdőbarát class, hiszen a kombós vonalra építve elég olcsón megúszhatjuk. Hogy ez mit jelent? Leginkább a buffoló spelleket, mint a Power World: Shield, az Unidentified Elixir, na meg persze a két legfontosabb, a Divine Spirit és az Inner Fire, melyek segítségével egészen óriási minionokat is létrehozhatunk. A Radiant Elemental olcsóbbítása mellett egészen gyorsan pörgethetjük őket, ráadásul akár ő maga is ideális célpont lehet, ha kellőképpen meg tudjuk növelni a HP-ját.

Mana Wyrm

A Mage paklik elsősorban a sebző spellekről szólnak, nem alapozhatunk azonban kizárólag a Frostboltokra és Fireballokra, hiszen ezek egy idő után elfogynak. Kellenek tehát minionok is, melyek kicsit megdolgozzák az ellenfelet az első pár körben, illetve elvonják valamelyest a figyelmet és az erőforrást, előkészítve ezzel a terepet a direkt sebzések számára. A Mage számára a legideálisabb kezdés egyértelműen a Mana Wyrm, ami alapból is nagyon jó statokkal rendelkezik 1 manáért. Ráadásul hamar elkezd meghízni (pláne akkor, ha nálunk van a Coin), így az ellenfélnek gyorsan kezdenie kell vele valamit, különben nagyon durván elszabadul. A legjobb, ha van mellé egy Frostboltunk vagy egy Arcane Missile-ünk, hiszen ekkor jó eséllyel be tudjuk védeni a korai lényektől.

A fenti lapokkal tehát nehéz mellélőni, éppen ezért bátran ajánljuk a kezdőknek, hogy alapozzanak rájuk, hiszen sokat tudnak dobni a paklin!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva