Gaming

Megérte a felháborodás. A Valve egy nap után törölte az agyonreportolt kripto-bányász scammer játékot


Az Abstractism pár napos ámokfutása végül Happy Enddel végződött, eltávolították és kitiltották a Steames játékok közül.

A 39 centért árult játék nyugalmat és végtelen szórakozást ígért, hiszen relaxálásra fejlesztették úgy, hogy sose legyen vége. Elvileg tehát minden szép és jó volt körülötte, de a felszín alatt egy aljas kripto-bányász lehúzás rejlett.

A játék a mi gépünket használta bányászatra, és ráadásként még kamu tárgyakkal is scammelt.

Más játékok értékes tárgyaival teljesen megegyező nevű itemeket kreált. Értéktelen vackokat, amiket aztán el is cserélt más felhasználókkal. Behúzta az ellenértéket, és egy teljesen használhatatlan tárgyat adott cserébe.

Három napja csak úgy özönlöttek a reportok, negatív kommentek és lebuktató videók az Abstractismról.

Ezek után már az is csoda, hogy 3 napig nem szedte le a Steam, de végül csak felfigyeltek a full jogos lejárató kampányra.

Abstractism has been removed from the Steam store. from r/Steam

Abstractism has been removed from the Steam store. from r/Steam

Törölték a játékot, a készítőket pedig kitiltották a Steamről. Sőt, a hasonló scammelések megakadályozására egy új figyelmeztető üzenetet is lefejlesztettek a Steames cserékhez.

Mostantól egy felugró ablak figyelmeztet, ha olyan tárgyat készülnek cserében elfogadni, melynek játékával sose játszottak, vagy a játék még friss a Steamen.

Ezzel ugyanis megakadályozható, hogy kamu tárgyak cseréljenek gazdát. Ezek a mesterségesen előállított Steam itemek ugyanis bár ugyanolyan képpel és névvel tűnnek fel, más játékhoz tartozónak jelöli őket a Steam, így lehet lebuktatni őket. Ezt segíti még jobban az új figyelmeztető üzenet.

Valve’s response to shovelware spoofed item scamming: new trade pop-ups that warn users if they’re receiving items for a game that they’ve never played or for a game that’s been newly released on Steam from r/Steam

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva