Fortnite

Így működik a Double Barrel – Útmutató a legújabb shotgunhoz


Videón a fegyver hatótávolsága, ezek után ne lepődj meg, ha alig sebez a fegyver!

Az Epic Games a legújabb, v5.2-es frissítéssel egy igazi glass cannon fegyvert adott a játékhoz. A glass cannon kifejezést olyasmire használjuk, aminek hihetetlen nagy ereje van, ám hatalmas gyenge ponttal is rendelkezik. Ez a Double Barrel Shotgun esetében tökéletesen kirajzolódik, a fegyver gyengesége a tárméret, valamint a hatótávolság.

A Save the World játékosok már egy jó ideje ismerhetik a fegyvert, ugyan ott nem igazán meghatározó, de legalább a működésük stimmel. A Battle Royale esetében viszont más a helyzet. Azt nem mondanánk, hogy hiánypótló, de azt igen, hogy meglesz a helye a metában. Az SMG-k még mindig hihetetlenül erősek, ám a Double Barrel az a shotgun, ami fel tudja velük venni a versenyt közelharcban. Félelmetes sebzése van, ráadásul ezt a hatalmas mennyiséget gyakorlatilag pillanatok alatt képes kiosztani.

Compact SMG – FortniteInsider

Mostanában komoly gondot okoztak az SMG kontra shotgun párbajok, se a Heavy, sem pedig a Tactical nem voltak képesek elég DPS-t produkálni, szinte minden esetben gyorsabban pusztultunk el shotival a kezünkben, mint az, aki SMG-vel vette fel velünk a harcot. (A Pumpról nem is beszélve…) Viszont a Double Barrel pont ezekre az esetekre lesz jó. Nyitásra még mindig sokkal jobb lesz a Pump/Heavy, valamint a hosszabb lőpárbajokban még mindig a Heavy/Tactical lehetőségeket ajánljuk, ám ha valaki mellettünk köt ki és éppen SMG-vel próbálja leküzdeni az életerőnket, nos, akkor a Double Barrelt előkapva, pikk-pakk eltüntethetjük az illetőt az útból.

Ehhez viszont ismernünk kell az effektív határait a fegyvernek. Ennek okán készített egy bemutatót Slayer, az Epic Games alkalmazott, hogy könnyebb legyen megismerni a fegyver sebzésének lehetőségeit.

Ahogy a fenti videóban is látszik, a távolságot padlóplatformmal érzékeltették. A legtávolabbi pont, ameddig sebez a fegyver, az a harmadik platform távolabbi széle. Amint láthattuk, a negyedik platform távolabbi szélén zéró darab találatot sikerült produkálnia a játékosnak. Három platform távolságra már sebez a fegyver, de ezt még inkább a vicckategóriába tudnánk sorolni. Két platform távolságba már könnyebben ellő, ám itt sem volt képes Slayer 33-nál többet sebezni, így abba a távolságba még inkább egy SMG-t, vagy AR-t javasolnánk. Aztán érkezett az egy platformos távolság és a minőségi javulás! Közelről egy igazi pusztítógép a fegyver, egy padló távolságból könnyedén lekap 100 HP-t az ellenfélről, így egy gyors tárürítéssel akár egy 200 HP-s ellenfelet is könnyedén meg tudunk semmisíteni vele.

A maximális sebzések listázva:

  • 4 platform távolság: 0 sebzés
  • 3 platform távolság: 11 sebzés
  • 2 platform távolság: 33 sebzés
  • 1 platform távolság: 101 sebzés
Elecspo.com

Ugyan még csak néhány órája elérhető a Double Barrel Shotgun, ennyi idő alatt mi a legjobb kombinációnak a Drum Gunt éreztük mellé. A Drum Gun kiválóan egészíti ki a Double Barrel hiányosságait, relatíve távolra lő, meglehetősen pontosan, a tára meglehetősen nagy és konzisztensen lehet vele spray-elni.

Sok szerencsét a harcokhoz!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva