Gaming

Reszkess Steam, jön a Discord Store – új digitális árusítóhely a láthatáronA béta változat már elindult, a Discord megpróbálja összekötni a kellemeset a hasznossal.

A Discord világhódító útja 3 éve indult, akkor még a TeamSpeakhez hasonló chat programként. Írásban és szóban egyszerre tudtunk társalogni, egyszerű és érthető felhasználási móddal. Kicsit olyan volt az első benyomás, mint évekkel ezelőtt a Twitch esetében. Láttunk már streaming oldalakat, de ez volt az első, ami kifejezetten nekünk, gamereknek szólt. A Discorddal is ez volt a helyzet, érthető hogy minden gamer hamar rácuppant.

Az emberek szép lassan felfedezték, mennyi mindenre is alkalmas az alapvető funkciók mellett a DC, két év után átlépték a 45 milliós felhasználói bázist. 2018 elejére már 90 millió ember beszélgetett és írogatott a Discord szervereken.

Idén májusban pedig már átlépték a 130 milliós felhasználói számot.

Egy ekkora közösségnél pedig már a Discord úgy gondolta, ideje valami nagyobbat összehozni a chatelés mellett. Augusztus 9-én így elindult a Discord Store béta változata. A működési elv lényegében ugyanaz, mint a Steam esetében. A Store-ból különböző kiadók és fejlesztők játékait vásárolhatjuk meg, amik a Library-ba kerülnek a megvétel után.

Persze újításból is van bőven, a már említett Library például nem csak a Discord Store-ban vásárolt játékokat képes elindítani. Bármilyen, a gépünkön lévő játékot felismer, ezzel is azt próbálja elérni, hogy a Discord egy központi hely legyen a gamerek életében. Itt beszélgessenek, vásároljanak, innen indítsák a játékokat.

Akciók is vannak persze már most is. Összehoztak például egy Xbox Live Gold előfizetéshez hasonló rendszert, ahol sikerjátékokat próbálhatunk ki limitált áron. A Discord Nitro néven futó rendszer havi 5 dollárba kerül.

A Discord Store egyelőre béta állapotban került piacra a tengerentúlon, reméljük hozzánk is hamar elér.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva