Counter Strike

Túl erős a BOT-ok reakcióideje, füstön keresztül ne harcolj velük mert lecsalnak


A BOT-ok mesterséges intelligenciája sokak szerint eszméletlen gagyi, de van ilyen helyzet, amiben bőven jobban nálunk.

A BOT-ok erősségéről elfogadott tény a játékon belül, hogy nem vitte túlzásba őket a fejlesztő csapat. Ezért is ment át a CS:GO szlengbe a BOT kifejezés a gyenge teljesítmény szinonimájaként. Össze-vissza forognak, agyatlanul rush-olnak, gyengén céloznak és a leginkább akkor hasznosak, ha a kezdőn várakoznak.

Programozásukból fakadóan viszont vannak olyan elemek, amiben sokkal jobbak nálunk, játékosoknál.

A fenti videó első megtekintése után úgy tűnhet, mintha a BOT simán WH-zna. Füstön keresztül lazán ellövi emberünket, egyből megy is a sírás chaten.

De ha jobban megfigyeljük, a BOT valójában látta ellenfelét, és teljesen sima kill volt. Legalábbis a BOT szempontjából. Amint ugyanis a füst hatása elkezd oszlani, a bal felső sarokban a két fél láthatóvá válik egymás számára a radaron.

Piros pont képében megjelennek egymásnak, és tisztán látják, hol áll a másik. Teljesen világos, hogy a játékos a célkeresztre figyel, nem pedig a radarra, ezért a BOT hatalmas előnyben van. Ő ugyanis nem néz sehova, játékbeli kódok irányítják, amibe azt programozták, ha digitális jelként ellenfelet lát, lője le.

És mivel az elmúló füstön keresztül, digitálisan tényleg meglátta a játékost (ott a piros pont), számára ez egy pofon egyszerű kill volt.

Ezt a technikát egyébként mi is eltanulhatjuk, ha a füst egyik oldalán állva megkockáztatjuk, hogy néha felpillantunk a sarokba. Ha az ellenfél pont akkor tolja át a smoke-ot, fixen buktuk a párharcot. Ha viszont sikerül kiszúrni valakit a füst másik oldalán a radarnak köszönhetően, egy szerencsés lövéssel vagy rotálással ingyen killhez juthatunk.

A BOT-ok mesterséges intelligenciája nem kötődik a fizikai láthatóság korlátaihoz. A digitális jelek alapján tájékozódnak és céloznak, így bármilyen hülyén hangzik, mai jó tanácsunk így hangzik: Ha BOT ellen játszunk, ne harcoljunk vele füstön keresztül!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva