Counter Strike

Igaz történet: ezért nem tudják bannolni a nyíltan WH-zó csalókat


A megoldás sajnos annyira egyszerű, hogy akár minden csaló alkalmazhatná. A lebukás veszélye pedig csak minimális.

MM meccseken biztosan mindenki futott már nyíltan csaló ellenfelekbe. Régen szinte minden meccsen ott voltak, mostanra a VACnet azért alaposan megritkította őket, de van még belőlük bőven. A találkozás menete ilyenkor ideális esetben az alábbiak szerint fest:

A pofátlan cheater megkapja a reportokat, az Overwatch videóban bebizonyosodik a csalás, ő pedig megkapja méltó büntetését.

De mi van akkor, ha az első két lépésből valamelyik megbukik? Például a csaló nem játszik csak 2 meccset egy nap, mindet ötös premade csapattal, és így nem kap elég reportot az Overwatch-ba kerüléshez? Sajnos ilyen is akad, de van a csalóknak egy ennél sokkal kifinomultabb technikájuk. Méghozzá a második fázis, az Overwatch videós lebuktatás kikerülésére.

Az ide vonatkozó történetet egy csalódott játékos osztotta meg a közösséggel, aki egy csapatba került egy WH-zást nyíltan vállaló cheaterrel. A srác voice chaten simán bevallotta, hogy WH-zni fog, kell neki a rang. A trükk csak az, hogy mivel a rankuphoz a killeknek semmi köze, hiába látott át a falakon, szinte senkit nem lőtt le. A piszkos munkát ugyanis a nem csaló csapattársakkal végeztette el.

Folyamatosan infózta az ellenfelek pozícióját, lazán nyerték a köröket.

Ezek után, bármennyi reportot is kapott, ha Overwatch demó lesz az ügyből, a képernyőn totálisan ártatlannak fog tűnni. Nincsenek prefire letartások, falon keresztül lekövetett ellenfelek, a voice chat infózás pedig nem hallatszik. Igazi bizonyíték csakis ott lenne a csalásra, de az Overwatch-ban erre nincs lehetőség. Amennyiben a csaló által használt program undetected marad és nem kap azonnali VAC bant, Overwatch alapján az életben nem tiltják ki.

Hiába WH-zik nyíltan, amit még voice chatben vállal is, addig csinálja amíg akarja, a rendszer nem tudja lebuktatni.

A közösség reakcióiból ítélve nem egyedi az eset, többen is jelezték már, hogy találkoztak hasonló csapattárssal. A legtöbb amit tehetünk, hogy akár csapattársként is reportoljuk. Hiszen most még lehet nekünk segít, de a többiekkel szemben ez akkor sem korrekt. És persze az is lehet, hogy holnap már a másik oldalon állva minket fog lecsalni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva