Hearthstone

Zetalot már megint kitalált valami őrültséget: íme a Mech Priest


Legendben kísérletezett a paklival és elég jó számokat hozott az első próba.

Vannak olyan Hearthstone játékosok, akik kifejezetten egy-egy class-ra szeretnek specializálódni, ezzel szerezve maguknak különleges hírnevet. Fibonacciról például mindenkinek kapásból a Warrior ugrik be, de említhetnénk akár a MrYagut és a Rogue között fűződő örök szerelmet is. A Priest esetében pedig talán Zetalot az első, aki a többségnek eszébe jut – ő rukkolt most elő egy némileg meglepő koncepcióval.

Az új Mech és Magnetic lapokat elsősorban a Hunter, Paladin és Warrior class-okhoz találta ki a Blizzard, így nem véletlen, hogy a többség ezekkel próbálkozik. Nem úgy Zetalot, aki a Mech Priest megalkotásával igyekezett nagyot húzni, az első kísérlet pedig sikeresnek is bizonyult: 27 meccsből 18-at megnyerve (67%-os győzelmi arány) javított a pozícióján Legendben. Mutatjuk a listát.

Zetalot Mech Priest deckje
AAECAa0GCsUE0wrWCvsMkNMCy+wCpfUCkfsCmPsCoIADCqEE5QTyDNHBAsrLAs7MAujQAsvmAomAA8yBAwA=

Alapvetően egy midrange/tempo jellegű deckről van szó, ami az első körökben könnyen tempóelőnybe tud kerülni, ugyanakkor megvannak benne azok a lapok is, amik a jelenlegi legelterjedtebb Priest-variánsra, a Control Priestre jellemzőek. A Shadowreaper Anduin, Alexstrasza, Mind Blast hármas által alkotott késői win condition itt például ugyanúgy visszaköszön, mint ahogy a Duskbreaker és a Psychic Scream is. Csak éppen a körítésben erős túlsúlyban vannak a robotok.

Az első körökben leginkább egy Northshire Cleric + Shadow Ascendant curve, esetleg egy Upgradeable Framebot + Bronze Gatekeeper play tud a pakli számára előnyt kialakítani. A snowball-potenciál (vagyis a körről körre növekvő előny) pedig a többi Magnetic lapban, a Replicating Menace-ben, a Wargearben és a Zilliaxben rejlik. Érdekes adalék még az Explodinator is, amely elég jól illeszkedik a késői játékban alkalmazandó direkt sebző stratégiához. Az általa generált bombáknak ráadásul kettős funkciója van: egy Mossy Horror vagy egy Duskbreaker ki tudja őket sütni, vagy Psychic Screammel teleszemetelhetjük velük az ellenfél pakliját.

A Duskbreaker mellé ezúttal a sárkány szinergia biztosítása érdekében nem Twilight Drake, hanem Cobalt Scalebane került be, amely nagyon jól illeszkedik a tempo jellegű paklikba, így abszolút indokolt a használata.

Hiába játsszák nagyon kevesen, a Control Priest a számok alapján egyáltalán nem egy rossz deck a mostani metában. A fenti ezt gondolja újra agresszívabb formában, ami igen hasznos tud lenni akkor, ha jóval kezdeményezőbb játékra van szükségünk a sikerért – például egy rengeteg armort generáló, kombósabb Druid ellen. Ha megvannak a lapok, próbáljátok ki bátran, biztosan nem fognak rá számítani az ellenfelek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva