Fortnite

Botrány: Kriszh Advice-ékat jogtalanul kizárták, Rubenék nem fértek be a meccsre


Sikerült a Twitch-nek és az Epic Games-nek újból hatalmasat alkotnia, káoszba torkollott egy újabb Summer Skirmish forduló.

Amikor már azt hinnénk, hogy az Epic Games rendbe szedte magát, érkezik egy újabb botrány, ami azt mondatja nekünk, hogy a pénz mellett semmi más érzékük nincs az esport versenyek lebonyolítására. Az első nyári fordulóban a technológiát nem voltak hajlandók a verseny mögé helyezni, hatalmas káosz és lag közepette 3 játék után le is fújták az egészet. A legutóbbi, hatodik versenyhéten pedig a szervezetlenségüket is megcsillogtatták, sajnos a magyar játékosok kárára.

Kezdődött azzal, hogy a pénteki játéknap után az Epic-nek sikerült több duót meghívni a szombati napra. Ezzel egészen addig nem lenne gond, ha észrevették volna időben a hibájukat és mint egy profi szervezet, hivatalosan elnézést kérnek és korrigálják a hibájukat. Ennek ellenére a botrányosan, előzetes információ nélkül diszkvalifikálták Kriszh Advice-ékat a tornáról.

A 4 játéknapos formátumban megrendezett Twitch Rivals-ra minden duótól előre elkérték, melyik napokon érnek rá megjelenni? Hiszen ha valaki akár egy napot is kihagy, a helyére meghívnak valaki mást, hogy fullos létszám legyen. Mindkét magyar duó leadta mind a 4 napra a jelenkezést, amit a szervezők be is fogadtak. Ennek ellenére a Twitch Rivals második napjára valami hiba folytán mégis csak egy magyar párost írtak fel a listára, Rubenéket. Kriszht és Paradoxot kihagyták és a helyükre valaki mást hívtak.

Az első meccsre még beengedték őket, utána viszont a többi 4 fordulóra már nem mehettek.

Rubenék sem voltak sokkal szerencsésebbek, a kezdeti szervezésbeli káoszt egy újabb követte, amikor az Epic Games elkezdte a versenyben lévő játékosokat ledobálni a szerverekről. Biztosan fogalmuk nem volt arról, hogy hogyan kezeljenek egy ilyen kényes ügyet, ennek a végeredménye meg az amatőr kapkodás lett. Sajnos Rubenék is ebbe a csoportba tartoztak, az első játékukat úgy ahogy van elgáncsolta az Epic, utána érthető, hogy megzavarodtak és a teljesítmény sem volt már olyan, mint egy nappal korábban.

Epic Games

A hivatalos végeredmény is egészen érdekesre sikerült, ugyanis egy olyan duó tudott felkerülni a dobogó legtetejére, ami egy darab Victory Royale-t sem szerzett. Tény, a formula a killekre helyezte a hangsúlyt, egy elimináció egy pontot jelentett, míg egy győzelem a következő mérkőzésen elért pontjaikat szorozta fel hárommal a versenyzőknek. Ha 7 gyilkosságnál többet szereztek a csapatok egy körben, az automatikusan kétszeres szorzót jelentett a következő fordulóban.

Sőt, a második helyezett csapat, Fnatic_Eryc és Tommo több killel rendelkeztek, mint a bajnok GotagaTV és Mickalow_, ám nálunk a konzisztens teljesítmény elmaradása miatt a pontok sem úgy érkeztek, ahogy szerették volna.

A legszebb az egészben pedig az, hogy mikor a játéknap végén ezekről a problémákról elkezdtek kérdezősködni a duók, a szervezők egyszerűen kidobtak mindenkit a Discordról, válaszok nélkül.

Egy szó mint száz, botrány ahogyan az Epic Games újabban kezeli mind a játékát, mind pedig a versenyeit. Érzékelhetően nem tudnak mit kezdeni a sok pénzzel, amit a Fortnite termel, próbálkozásaik vannak arra, hogy jó irányba tereljék a Battle Royale esportot, de amíg ilyen hatalmas káoszt teremtenek saját maguk körül, addig csak roncsolják a profik teljesítményét, ezzel pedig akár hosszútávon alá is áshatják a karrierjüket.

Függetlenül a végeredménytől, gratulálunk a magyar játékosoknak, a pénteki teljesítményre nem lehet panasz, a szombati körben pedig az érintettek mind profikként kezelték az esetet, nem csináltak még nagyobb botrányt az ügyből. Így kell ezt fiúk!

Ezt láttad már?

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva