League of Legends

Túl nagy pofont kapott Wukong, hamarosan buffolhatják


Nem uralkodott hosszú ideig a majom király, de lehetséges, hogy javul a helyzete hamarosan.

Wukong volt a 8.16-os frissítés egyik fő célpontja. Az egyik legdurvább burst sebzéssel rendelkező melee (közelharci) karaktere volt a játéknak, így nemcsak az agresszív rúnák gyengítését vette a nyakába, hanem még külön nerfelték a képességeit is.

Bárki is szokott hozzá a majom királyhoz az “uralkodása alatt”, a nerf után gyorsan le kellett tennie róla, mert a béka feneke alá sikerült tolni a karaktert. Ez a két faktoros gyengítés rendesen elgáncsolta a száguldó karaktert, ami pillanatok alatt eltakarította őt az aktuális metából. Olyan gyenge lett hirtelen, hogy még a fejlesztőknek is feltűnt, itt valami nincs rendjén. A legutóbbi közleményében a Riot Games azt nyilatkozta, túllőttek a célon, valószínűleg korrigálni fogják a közeljövőben.

“Ha marad ennyire gyenge a karakter, akkor igyekszünk hamarosan javítani a helyzetén. Persze nem szeretnénk elkövetni a korábbi hibát, nem adjuk vissza neki a burst sebzést, teljesen más úton kívánjuk orvosolni a problémát.”

Ez egy teljesen fair helyzet lenne. Wukong, mint karakter bőven megérdemelne egy helyet a metában, ám nem mint orgyilkos, aki egy ütéssel képes elpusztítani egy lövészt, majd kisétál a harcból. A Riot előzetes tervei alapján a tankosságán, vagy a fenntartható sebzésén szeretne javítani a várható buffal, a fenntarthatóság alatt a burst ellentétét, a hosszabb idő alatt, folyamatosan kiosztott sebzést értjük.

Ott van például az E képességéből kapott támadási sebesség növelés. Ha azt az arányt megdobná egy kicsit a fejlesztőcsapat, akkor valamilyen szinten ellensúlyozhatnák a jelenlegi gyengeségét és bőven kapna bónusz erőt a karakter a jelenlegi formájához viszonyítva.

A Riot még kivár a tényleges változtatás PBE-re vitelével, már több gyógycsomag készen áll az aktiválásra, jelenleg figyelik a karakter statisztikáit, hátha lenyugszik a közösség a nerf után és egy kicsit megemelkedik a hős győzelmi aránya. Ha nem, akkor bőven érkezhet egy hotfix a 8.17-es ciklusban, vagy egy nagyobb, hosszabb ideig tesztelt erősítés a 8.18-as ciklusban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva