Overwatch

Ennyit érnek a szabályok: xQc bannolt felhasználója ellenére is játszhat a VB kvalifikáción


Következetlen döntést hozott a Blizzard.

Félix “xQc” Lengyel nem éppen példás magatartásáról híres – a magyar felmenőkkel rendelkező kanadai játékostól hangos az Overwatch sajtó.

Bő egy hete arról írtunk, hogy toxikus viselkedésének következményeképp átmeneti bant kapott a játékos.

Azóta természetesen alternatív felhasználóról játszik továbbra is – nagyjából ennyit ért a tiltás.

Sőt, mintha erről ő totálisan megfeledkezett volna, amikor a napokban épp azon húzta fel magát, hogy egy csalót hónapokig tartott mire kispadra helyezett a Blizzard – mégis játszik a játékkal.

Bagoly mondja verébnek…

Nos ezek a tiltások tényleg nem sokat érnek a játékban: nem elég, hogy simán lehet venni új felhasználót (a játék újbóli megvásárlásával), de még maga a Blizzard is sokkal elnézőbb, mint kéne.

Szeptember 7-e és 9-e között lesz az OW világbajnokság Los Angeles-ben rendezett kvalifikációja, melyen hivatalosan nem vehetne részt a játékos.

Képtalálat a következőre: „xqc overwatch”
forrás: Kotaku Compete

A szabályok ugyanis úgy szólnak, hogy az esemény ideje alatt (mely Május 17-én indult) minden felhasználó “tiszta” (vagyis tiltás mentes) kell, hogy maradjon.

Fittyet hánytak a szabályra, megengedték a részvételt amiatt, mert maga a tiltás lejár e hónap 26-án.

Ez főleg annak tükrében nem következetes döntés, hogy Daniel ‘Dafran’ Francescára szavazni se lehetett bő két hónapja (illetve lehetett, csak a levesbe mentek a szavazatok), amikor a dán közösségi vezetői pozícióra ment a voksolás (szerk: az említett világbajnokság nemzeti bizottságába, amolyan képviselőként lehetett volna szavazni rá, de szimplán diszkvalifikálták – az ok hasonlóan a kitiltott felhasználó volt).

Képtalálat a következőre: „overwatch league”
forrás: Esports-betting-tips

Úgy látszik xQc büntetlenül úszhatja meg a dolgot, sőt az Overwatch League-ből is több érdeklődő van iránta a második szezon kapcsán – tehetsége megmentheti a balhés játékost.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva