League of Legends

A Worlds idén (is) rendesen be fog tenni a Solo Queue játékosoknak


A Riot Games nyilvánosságra hozta a terveit az idei világbajnokságot illetően.

A Riot Games hivatalosan is bejelentette, milyen jellegű változtatásokat kívánnak eszközölni a játékon a 2018-as világbajnokság előtt.

Újból elérkeztünk az év azon időszakába, amikor a játékon belül szinte minden a profikról szól. Hamarosan befejeződnek a bajnokságok nyári szakaszai, kialakulnak a VB résztvevők és mindenki elkezd felkészülni az év legnagyobb tornájára. S ezúttal is, mint ahogy eddig talán minden évben, az amatőr játékosok is a profikkal együtt készülhetnek, ugyanis szinte minden egyensúly változtatás, amit a Riot Games eszközöl ebben az időszakban, a profiknak szól.

Riot Games

Első körön bejelentették, hogy Ryze, Gragas, Gnar, Braum és Trundle nerfeket fognak kapni. Ez mind szép és jó a profik oldalán, de egy mezei Solo Queue játékos alól végérvényesen kihúzzák ezeket a hősöket. Már csak azért is, mert ezek közül jelenleg Trundle és talán még Braum helyezkednek el a meta közelében. A többi az OP.GG adatai szerint szinte alig van játszva jelenleg, a közelgő nerfek pedig csak tovább nehezítik a fent felsorolt karakterek mainjeinek játékát.

Ez a probléma amióta létezik profi éra fenn áll, ám ettől még nem lesz kisebb baj. Vannak időszakai az évnek, amikor a játékos bázis legjava a profik miatt “szív”, ugyanis olyan területekre érkeznek változtatások, ahova abszolút nem lenne indokolt. Azt meg ugye nem lehet megtenni, hogy elkülönítik a két kategóriát és változtatnak a profik viszonyain és mást módosítanak az “amatőrök” viszonyrendszerén. Hiszen a profik is a publikus kliensen tudnak csak készülni, összességében nincs állandó lehetőségük arra, hogy egy személyre szabott kliens builden játsszanak.

Riot Games

Persze nemcsak nerfeket említett a kiadó, buffokra számíthat többek között Renekton és Vayne is, ez utóbbi egy kicsi színt hozhatna az alsó ösvényre. Valamint Kai’Sa és Akali még gyengülhet, de az ő esetük abszolút elfogadható, ezen nincs mit reklamálni, mind a profik, mind pedig a mezei játékosok profitálnak majd ebből hosszútávon.

A Worlds hivatalos frissítése a 8.19 lesz, így annak megjelenéséig még élvezzétek ki a fent említett karaktereket, hiszen utána már nem igen fogjuk őket látni az év végéig.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva