League of Legends

Riot: “Nem a győzelmek és a vereségek határozzák meg az MMR-unk!”


Pontosabban nem teljesen.

Örök érvényű kérdés, hogy mégis mi alapján számol MMR-t a League of Legends rendszere. Sokan panaszkodtak arra, hogy sorra nyerték a játékokat, mégis gyenge játékosokkal kerültek össze, vagy a szezon elején ott van a besoroló, ami 10 mérkőzés után felhalmozott MMR alapján osztja be a játékosokat. Ilyenkor minden fórum tele van a “10-ből 10-et nyertem, miért vagyok csak Silver?” bejegyzésekkel, s most úgy tűnik megkaptuk a választ a kérdésre.

Mindez ott kezdődött, hogy BlizzGrimly, egy Reddit felhasználó a Riot Supporthoz fordult segítségért, mert egy győztes meccse után LP-t veszített. A játékosnál rangsorolt mérkőzés közben elment az áram, így a játék nagy részében nem volt a csapattársai hasznára. Később sikerült visszakapcsolódnia és begyűjtenie a győzelmet. A gond csak az volt, hogy a rendszer úgy érzékelte, hogy MMR-t veszített, ezért LP-ből mínusz értéket kapott a pozitív helyett.

Beszélgetés a Riot Supporttal – BlizzGrimmly – Reddit

A Riot Support felvette a kapcsolatot BlizzGrimmly-vel és egy nagyon érdekes részletet közöltek a játékossal. Az MMR-unkat természetesen érinti, hogy nyerünk-e vagy veszítünk, de sokkal többet számít a mérkőzésen mutatott teljesítményünk, mint azt eddig gondoltuk volna. Egy ilyen helyzetben, amikor a játék túlnyomó többségében AFK-ként csücsülünk a Fountainben, valószínűleg a játék legvégén egy C, vagy D értékelés fog minket várni, függetlenül attól, hogy mi lett a végeredmény. Ez esetben hatalmasat romlik az MMR-unk, ha normál helyzetben átlagosan, vagy átlagon felül teljesítünk.

Riot Games

Ezzel csak az a probléma, hogy a KDA játékosok, vagyis azok, akik a tiszta statokra törekszenek, előnyben részesülnek. Az nem baj, ha a kiváló statisztikákkal rendelkező játékosokat értékeli és jutalmazza a Riot Games, de azzal már van, hogy mindez szignifikánsan beleszól az MMR rendszerbe. Junglerként például innentől kezdve végig kell gondolni, hogy megéri-e odaadni a Blue-t a midesnek, hiszen ez a döntés 4 CS-be kerülhet, ami szintén beleszámít a meccs végén kapott értékelése, a rendszer pedig nem figyeli, hogy önzetlen csapatjátékosok voltunk-e.

Így tehát, ha legközelebb 10 meccsből 10-et nyersz a besorolók alatt, de többnyire csak nézője voltál a játékoknak és nem segítetted a csapatod wardokkal és kimagasló teljesítménnyel, ne is számíts arra, hogy Silver rangnál jobbat fogsz kapni.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva