League of Legends

Véget ért az EU LCS Summer Split döntője – Csacsiék hatalmasat harcoltak!


Lepörgött az európai LCS nyári döntője.

Két igazán jó formában lévő csapat ütközött meg az európai LCS döntőjében. Az időközben Championship pontok által már biztosan Worlds résztvevő Fnatic a Vizicsacsit sorai között tudó Schalke 04-lel csapott össze Madridban.

Ahhoz, hogy idén magyar játékosnak is szurkolhassunk a League of Legends világbajnokságon Csacsiéknak le kellett győzniük a regnáló bajnokot, ugyanis a Summer Split győztes csapat automatikusan jegyet vált a világeseményre. A Fnatic pedig érthetően növelni akarta a bajnoki kupáinak a számát, ezzel tovább növelve az űrt köztük és a G2 között, mint Európa legsikeresebb csapata.

Az első találkozón egyértelműen a Schalke akarata érvényesült, kiváló drafttal gyakorlatilag ellehetetlenítették a Fnatic Caps (Akali) központú játékát, már csírájában elfojtva a tavaszi bajnok próbálkozásait. Az időközben nyári MVP-nek választott Caps szinte semmit sem tudott tenni annak érdekében, hogy csapata esélyesként mutatkozzon az első találkozón, Csacsiék könnyűszerrel törték meg a Fnaticot és húzták be az első játékot. Fnatic  – Schalke 04, 0-1.

A második játékban felébredt a Fnatic, már a Választás – Tiltás fázisban is élénkebbnek tűntek, sokkal átfogóbb csapatkompozícióval indultak neki a második meccsnek. Ezúttal nem jött össze a Schalke-nak az áttörés, szinte minden komolyabb próbálkozásukra volt válasza a Cassiopeiával felálló Fnatic-nak. Egy kritikus középső ösvényes harc után elkönyvelhető volt az egyenlítés, sima Baron buff, majd ezt pedig győzelem követte. A Fnatic egyenlített.

A nézőszám is erős lett – Nyelvekre lebontva – Forrás: Reddit.com

A harmadik játék nagyon hasonlított a másodikra. Sokkal jobb draftok mindkét oldalon, ám a Schalke még mindig szabadon hagyta Rekklesnek Kai’Sa-t. Csacsi higgadtan játszott eddig minden találkozón, szinte kivétel nélkül irányította a saját ösvényét, ám szerencsétlenségére csapata nem tudta mellé helyezni a teljesítményt. Ez sokszor értelmetlen halálokat eredményezett. Éppen úgy, ahogy a második találkozón is történt, a Schalke nem tudott mit kezdeni a korai előnnyel, Rekkles Kai’Sa-ja elérte a power spike-ját, Csacsiék bicskája pedig beletört a próbálkozásba. A Fnatic berántotta a kritikus Baron buffot, s utána a harmadik játékot is. A Fnatic fordított, 2-1.

Végre egy kis vérfrissítés! A negyedik játékra mindkét oldal tanult az első három meccsből, szinte teljesen újragondolták a draftokat és előkerült egy halom olyan hős, akiket korábban nem lehetett látni a versenynap során. Érkezett a Kai’Sa ban, Rekkles és Hylissang Xayah és Rakan duót kellett, hogy játsszon, előkerült Zac, Ryze, Gragas és Irelia is. A nézők pedig nagyon örültek ennek. Az első pillanattól kezdve ez volt az eddigi legizgalmasabb menet, a Schalke gyorsan megszerezte a kill és ezzel az arany előnyt, de ahogy az eddig is történt, a Fnaic sorra talált ezekre választ és a 20. percnél a csapatok egyenlő killen és közel egyenlő arannyal álltak. Majd érkeztek az orbitális hibák mindkét oldalról. Hihetetlenül izgalmas és csapatharcokban dús játékot láttunk, egészen a 32. percig, amikor Rekkles berántotta a váratlan Quadrát.

LoL Esports

Csacsiéknak nem sikerült, a Fnatic lett a bajnok, így 3-1-re legyőzték a Schalke 04 csapatát. Még várnunk kell arra, hogy magyar játékos legyen egy világbajnokságon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva