Counter Strike

Xyp9x előzött, még idén meglehet az első “CS:GO milliomosunk”


A Major győzelem ismét átírta a legjobban kereső játékosok ranglistáját. Az Astralis triója beelőzte a brazilokat.

A Major előtt még FalleN, számított a világ legjobban kereső CS:GO játékosának. A FACEIT Major elődöntőjével FalleN csupán 14 000 dollárral növelte az akkori 825 000 dolláros versenybevételt.

Az új, 839 ezer dolláros rekordot azonban most egyszerre hárman is beelőzték.

Az Astralis legrégebb óta szolgáló triója: Xyp9x, dupreeh és dev1ce a toplista első három helyére ugrott a Major győzelemmel. A srácok már több mint 5 éve együtt játszanak, az Astralis már a hatodik közös lineup nekik:

A Copenhagen Wolves-ban találtak egymásra, és azóta nem eresztik egymás kezét. Dupreeh volt az első érkező 2013 januárjában, aztán Xyp9x érkezett a fnatic-ból, 2013 júliusában. Dev1ce az év végén, novemberben érkezett állandó ötödiknek.

  • 2014 elején két hónapra átvette őket az über G33KZ, itt találták meg maguk mellé cajunb-t. Az irányító ekkor még FeTiSh volt, de ezt a szervezetet hamar kinőtték egy komolyabb szervezetre.
  • Első komolyabb szerződésüket így hárman a Team Dignitas-tól kapták, ahol pontosan egy évet töltöttek. 2014-ben több Majoron is elődöntőig jutottak, amivel komoly hírnevet szereztek maguknak cajunb és karrigan oldalán.
  • A hírnévvel az irántuk való érdeklődés is megnőtt, a TSM kínált nekik szerződést, mikor a dignitas-os papír lejárt 2014 végén. 2015 januárjától itt folytatták, változatlan lineuppal, szintén egy évig.
  • Mikor 2015 végén lejárt a dignitas-os szerződés, a srácok gondoltak egy merészet, és saját csapatot alapítottak. Egy ideig csak “?” néven szerepeltek, majd jött a nagy bejelentés az Astralis-ról. 2016 januárjában indult, minden játékos egyben tulajdonos is lett. Csapattársak jöttek-mentek, de ők hárman állandóak azóta is. Mostanra már kétszeres Major győztesek, és a világ legjobban kereső CS:GO játékosai is.

És akár még az idén összejöhet, hogy ők lesznek az elsők, akik kizárólag a versenydíjazásokból milliomosokká válnak. Már most biztos, hogy meghívottként ott lesznek 4 olyan versenyen is, ahol fejenként 25 000 dollár, vagy még több jár a győztes csapat tagjainak:

  • BLAST Pro Series Isztambul (125 000 dolláros fődíj)
  • EPICENTER 2018 (300 000 dolláros összdíjazás)
  • BLAST Pro Series Koppenhága (125 000 dolláros fődíj)
  • IEM Chicago (250 000 dolláros összdíjazás)

Ezenkívül lesz még idén BLAST Pro Series Dubaj, ahova fixen meghívják őket, és ECS és ESL Pro League döntő is. Ide már kvalizni kell majd, de világelsőként esélyes, hogy itt is lesz szerepük a döntőben. Ez tehát összesen 7 olyan verseny, ahol komoly pénzt akaszthatnak akár már az elődöntőbe jutásokkal is, és simán összejöhet 2018 végére az egymilliós határ.

Márpedig egymilliót összelövöldözni CS:GO versenyekből nem kis dolog, eddig még senkinek sem sikerült.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva