Tech

Az Intel saját mérései szerint az új i9 9900K akár 50%-kal gyorsabb a legerősebb AMD-től is


Az új i9 mindent felülírt, amit idáig tudtunk a processzorokról - legalábbis az Intel szerint.

Elég nehéz dolga van az Intelnek az új processzorok eladásával, ugyanis gyakorlatilag túl sok újat nem hoztak a 8. generációhoz képest, bár ezt ők is tudják, ezért kapta a “Refresh” jelzőt az új termékcsalád. Persze ez nem azt jelenti, hogy a marketing osztálynak ne kellene eladni az újdonságokat, most például egy a bolti megjelenés előtti teszttel jöttek elő, amiben az új 9. generációs példányok mellett ott szerepel az összehasonlításban az AMD Ryzen 7 2700X, a Threadripper 2990WX és 2950X egyaránt.

Az i9 doboza nagyon szexi / Forrás: Techpowerup

Történt pár érdekesség, ami elég erősen az Intel felé billentette a mérleget, de erről majd később.

Battle Royale szekció

PUBG esetén nem történt túl sok változás / Forrás: PCGamesN
A Fortnite-nál már kicsit jobb a helyzet a teszt szerint / Forrás: PCgamesN

A népszerűbb battle royale játékok esetén túl sok változás nem történt. A 8700K még mindig a legjobbak között, az AMD-k itt nincsenek annyira vészesen lemaradva még a saját mérés ellenére sem.

Ahol keményen lemaradt az AMD

Az Origins nem igazán kedveli a Ryzent / Forrás: PCGamesN

 

A CS:GO-nál az Intel tarol / Forrás: PCGamesN

 

Ezt pedig senki sem érti első ránézésre / Forrás: PCGamesN

Az Origins esetén kicsit jobb eredményre számítottunk, ám valamiért éppen a Ryzen nem volt a helyzet magaslatán. A CS:GO esetén érthető az Intel előnye, hiszen a játék ősrégi Source motorja nem használja ki a több szál előnyét, viszont a magas órajelet és az erős IPC-t jócskán meghálálja, ezért érthető okokból az AMD eléggé le volt maradva a konkurenciától.

Nézzük, mivel “csaltak” a tesztben!

A fenti grafikonok gondolom az AMD fanokat elég rosszul érintette, hiszen az jön le belőlük, hogy az Intel tényleg mindenben veri a legerősebb AMD-ket, sőt még az előző generációs Intelek is jobban teljesítenek a játékok alatt. Ez többnyire így is van, csak nem épp a tesztben lévő különbségekkel. A Principled Technologies ugyanis egyrészt nem törődött azzal, hogy az AMD-k szeretik a magasabb órajelű memóriákat, de ezen felül a BIOS-ban semmit nem állítottak, így azok 2933 MHz-es órajelen futottak és az időzítésük is hagyott némi kívánnivalót maguk után. Az Intel esetén ellenben kapott tuningot a memória is, belőtték precízen az XMP profilt és kihozták a maximumot a gépből.

Nem szerények / Forrás: Techpowerup

Mindezen felül a játékokban olyan beállításokat használtak, ami az Intel javára döntötte még jobban a mérleget. Az Ashes of the Singularity-nál például csupán mediumon végezték el a benchmarkot. Gyanús volt az Assasin’s Creed Origins-nál is, hogy a 8700K 37%-kal jobban teljesített az AMD 2700X-étől, pedig a valóságban csupán 8% van közöttük számos teszt szerint. Az egész teszt során próbálták minél jobb színben feltüntetni az i9 9900K-t, de már ránézésre is jókora kozmetikázás történt a tesztek során. A “házi tesztben” egyébként kihasználták azt is, hogy az NDA még két hétig tart, azaz addig nem lehet hivatalos adatot közölni az újdonsült processzorokról a független lapoknak.

Forrás: Principled Technologies

Ezt olvastad már?

Az Intel bemutatta a 9. generációs processzorait és a 28 magos bestiáját- Nem lesz olcsó!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva