Gaming

A Rockstar nem kegyelmez: a rendőrség csapott le a GTA-csalókra Ausztráliában


Az Infamous cheat fejlesztőinek ügye a bíróság elé került.

Amelyik játékban van bármilyen jellegű online mód, ott előbb-utóbb mindig felütik a fejüket csalók – ezen manapság már senki sem lepődik meg a gaming-világban. És bár a kiadók minden esetben igyekeznek harcolni a cheaterekkel (hol több, hol kevesebb sikerrel), erre azért mindenhol limitáltak az erőforrások, így az eszközöket is meg kell válogatni.

…nem úgy a Rockstar Games-nél, akik a Grand Theft Auto V-tel már dollármilliárdokat kerestek az évek során, megteremtve minden idők legnagyobb aranytojást tojó tyúkját az iparágban: a GTA Online még mindig pörög, de az eladási toplistákon is rendre ott van a játék az élmezőnyben, sok évvel a megjelenés után is. Ezt a bizonyos tyúkot pedig igyekeznek is minden lehetséges eszközzel védeni – olyannyira, hogy

soha nem látott komolysággal kezdtek el levadászni néhány ausztrál cheatert.

Egészen pontosan a fél évvel ezelőtt már beszüntetett Infamous mod készítőiről van szó: ez a cheat leginkább azért verte ki a biztosítékot a Rockstarnál, mert a különféle mókás funkciók mellett virtuális fizetőeszközt is lehetett benne “gyártani” – mindezt ráadásul pénzért árulták.

Lényeg a lényeg: az ausztrál bíróság egészen odáig ment, hogy házkutatási parancsot rendelt el a csalók otthonára vonatkozóan, hasonló razziára pedig korábban még nem nagyon volt példa gaming kapcsán sem Ausztráliában, sem más országban – írja a Torrentfreak.

Az ügy komolyságát jól mutatja az is, hogy az öt érintett cheater (Christopher Anderson, Cycus Lesser, Sfinktah, Koroush Anderson és Koroush Jeddian) számláit be is fagyasztották, hogy ne tudják kimenekíteni a cheat értékesítéséből szerzett pénzt, így szinte biztosra vehető, hogy a Rockstar mindenképpen be szeretné hajtani rajtuk a kártérítést a bíróságon keresztül.

Igazán nagy bajban egyébként Christopher Anderson érezheti magát, a csalásban érintett másik négy személlyel szemben ugyanis nemrég enyhítették az említett korlátozásokat. Ő azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem ússza majd meg olcsón az Infamous cheat terjesztését…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva