Tech

Az AMD Zen 2-je beérheti az Intel i9-9900K-t


Hamarosan megérkezhet az AMD vadiúj architektúrája, a Zen 2.

Az AMD több év tetszhalott állapot után a Zen architektúrával tudta ismét felvenni a versenyt az Intel Core i processzorai ellen. A vörös óriás mostanában elég jól keveri a kártyáit, legutóbb látva az Intel készlethiányát, lejjebb szállította a Ryzenek árait. Tudjuk persze, hogy a jelenlegi Zen+ csupán egy fél lépcsőfok volt a korábbi Zen archiektúrához képest, a következő áttörést mindenki a Zen 2-től várja, főleg azok után, hogy az Intel túl sok újat nem mutatott a 9. generációjával.

Az olasz tech oldal publikációja szerint a Zen 2 IPC-je 13%-kal van előrébb a Zen+ -hoz képest, az erdeti Zen arcihtektúrához képest pedig további plusz 2-5 %-os előnye van a Zen 2-nek. Az IPC, teljes nevén instructions per clock,ami az egy órajelciklus alatt elvégzett műveletek számát jelenti, ám ez a szintetikus tesztek eredményéből következik, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a játékok alatt is ugyan ekkora teljesítménynövekedést érhetnek el az új processzorok. Az olasz lap a játékok alatti teljesítményről nem beszélt. Ezzel a 13%-os növekedéssel végre beérheti az AMD az Intelt játékok terén is abban az esetben, ha a játékok alatt is hasonlóképp skálázódik a Zen 2 teljesítménye.

Várhatóan a 2. generációs EPYC processzorok lesznek a Zen 2 architektúra első képviselői, amelyet a gyártó a vállalati szektorba szánja. Ezek már 7 nanométeres technológiával fognak napvilágot látni és az idei év végére ezeket már be is jelentheti őket az AMD. Az általános felhasználásra szánt Ryzenekre sajnos még tovább kell várunk, ezek valamikor 2019-ben érkezhetnek meg a jelenlegi sejtések szerint.

Forrás

Ezt láttad már?

Nagyobb áresés várható a memória és SSD fronton

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva