Counter Strike

Ezért nem érdemes random helyekre dobálni a bombát – n0thing azt se tudta mi van


A kidolgozatlanabb pályarészeken gyakran megesik ez a hiba, legutóbb az Old Guys Club találkozóján okozott egy órás felfordulást.

Sok mindent látott már karriere során, de ilyet talán még ő sem tapasztalt. N0thing, a Cloud9 egykori játékosa évekig aktív tagja volt a CS:GO mezőny krémjének, újabban már csak levezet. A találó nevű OGC, vagyis Old Guys Club kezdőjében még játszogat néha ESEA-n, de komoly céljaik már nincsenek.

Ennek ellenére ha már játszanak, akkor komolyan is veszik a meccseket. Legutóbb egy pálya hiba miatt egy óráig nem engedték folytatódni a találkozót.

A fent látható videóban a team oNe ellen, Overpass-on játszott az OGC, és 14:11-es vezetésnél meccspontokért támadhattak. A bomba azonban egyszer csak eltűnt n0thing elől, beesett a pálya alá. Az OGC nem volt hajlandó folytatni a meccset, csak a kör visszajátszása esetén.

Ilyen esetekről azonban nem rendelkezik a szabály, így a meccs egy órán keresztül egy helyben állt, amíg a játékosok és az adminok egymást győzködték. Sebzés ugyan nem történt, szóval maga a visszajátszás bőven lehetséges lett volna.

A kérdés csak az volt, hogy egy ilyen pályahiba elegendő indok-e arra, hogy visszajátszanak miatta egy kört?

Az OGC szerint értelemszerűen igen, a team oNe szerint egyértelműen nem. Ha megvizsgáljuk a kérdést, igazából mindkét csapatnak igazat adhatunk:

  • Ha kifagy egy játékos teljesen egyértelmű, hogy újrajátszás következik. Ezek a szabályok ugyanis az egyenlőtlen küzdelem megakadályozása miatt születtek. Ha a 4v5 egyenlőtlen, akkor egy bomba nélküli Terror csapat ugyanígy unfair előnynek tekinthető.
  • Ezzel szemben viszont az is igaz, hogy szerver vagy pályahibák miatt nem szokott újrajátszás következni. Egy elakadó gránát, vagy megugró ping még nem elég indok arra, hogy ha nem történt sebzés akkor újrakezdjék a kört.

Az adminok végül az OGC-nek adtak igazat, akik az újrajátszást követően hamar meglőtték a szükséges két kört. 16:11-re nyertek, és egy precedens értékű sztorival gazdagították a CS:GO történelmét.

Innentől ha a bomba kiesik a mapról, vagy beesik a pálya alá, nyugodtan hivatkozzatok az ESEA ezen döntésére, és mehet az újrajátszás.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva