Counter Strike

A VAC nem kapta el, de a szervezők kiszúrták LAN közben – Csalással bukott le az OpTic játékosa


A csapat egyelőre nem kommentálta az indiai játékos esetét, akit az első géppel hazaküldtek.

Az OpTic a nyári uborkaszezonban jelentette be, hogy színre lép az ázsiai régióban is. A döntés mögött teljesen egyszerű okok álltak, alig van erős ázsiai csapat a CS:GO-ban. Szinte minden kvalint a TyLoo, a Renegades és az MVP neve bukkan fel, simán van keresnivalója egy új csapatnak.

Az OpTic így június elsején elindította indiai lineupját.

Azzal a reménnyel, hogy idővel egy új nevet tegyenek fel az indiai palettára, aki pár hónapon belül már esélyesként indul el a nagyobb versenyek kvaliján. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy a CIS kvaliknál is könnyebb az ázsiai kvalikról lejutni egy versenyre, akár a Majorra is.

Úgy tűnik azonban hogy nem lesz hosszú életű a próbálkozás, hiszen az indiai csapat 4 hónap alatt vissza is élt a csapat bizalmával.

Foresakent csaláson kapták az Extremesland versenyén.

A helyi anti-cheat szokatlan működést jelzett foresaken gépéről, így az adminok odamentek megnézni. ALT-TAB után meg is látták a gyanús programot a háttérben futni. Foresaken megpróbálta gyorsan bezárni és letörölni, de itt már késő volt.

A LAN szervezői csalást találtak foresaken PC-jén, amiért azonnal kizárták a csapatot. A menedzser pedig azonnali hatállyal, az első géppel hazaküldte a csaláson kapott játékost.

Az OpTic egyelőre nem kommentálta az esetet, ami érthető is, hiszen amerikai szervezetről beszélünk. Az USA-ban az eset kirobbanásakor még hajnali 4 óra volt csupán, lehet a tulajdonosok még nem is tudnak a botrányról. Reméljük persze nem csak ők, hanem a Valve is értesül róla, hiszen mégiscsak szégyen lenne, ha ennyivel megúszná, és nem kapna manuális bant.

Reméljük az indiai csapat húzása nem veszi el az OpTic kedvét a CS:GO csapatok szponzorálásától. Európai ötösük ugyanis elég sokat fektetett a mostani lineupba, brutális kivásárlási árakkal hozták össze fiatal ötösüket.

Az viszont simán elképzelhető, hogy az indiai csapatnak ennyi volt…

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva