Tech

A mosogatóba a videókártyával! – Profi tuningmester erre esküszik

Sn0w - Farkas Máté - 6 éve Címkék: tech,

Ezt ki ne próbáljátok otthon, de tényleg!

Elsőre biztosan mindenki egy baromságnak gondolja ezt az egészet, de Der8auer, a profi tuningmester nem első alkalommal bízza a piszkos munkát a mosogatógépére. Az április elseje még elég messze van és Der8auer sem kockáztatná a hírnevét azzal, hogy ilyennel téveszti meg a nézőit, de azért a művelethez egy olyan szakemberre van szükség, aki szedett már életében szét videókártya hűtőt és a garancia is azonnal ugrik, szóval ez tényleg nem a hétköznapi emberek számára lett kitalálva. Az egész onnan indult, hogy az új RTX generáció miatt egyből minden tuningmester nekifeszült a kártyák túlhúzásának.

Az RTX 2080 Ti / Forrás: PCMag

Az RTX 2080 Ti bajszát sikerült elég szépen megrángatni, de ehhez a művelethez vazelint kellett a kártyák bizonyos részeire felvinni, azért hogy a kondenzációs hatásokkal szemben megóvják a VGA-t.  Ezt a vazelint pedig nem egyszerű művelet lekaparni, ezért esküszik Der8auer a mosogatógépre, ami könnyedén megtakarítja a kártyákat az említett anyagtól.

A videókártya mellett memóriát és az alaplapot is be lehet tenni a mosogatógépbe.

Fontos viszont, hogy az alaplapból kivegyük az elemet és a videókártyáról is le kell szerelni a hűtőt, továbbá semmiféle mosóanyagot tartalmazó kapszulát/tablettát nem szabad tenni a gépbe, ezek ugyanis lerakódhatnak az alkatrészeken és könnyedén búcsút mondhatunk a kedvenceinknek. A mosás után hagyni kell, hogy teljesen kiszáradjon az összes alkatrész és kész, olyan lesz mint az új. Persze ezen túl semmilyen előnyünk nem származik a műveletből, ezért kár is kockáztatni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva