Fortnite

Ha valamire nem volt szükség az ez! – Érkezhetnek a lufik, de mégis minek?!


A Fortnite következő bővítése totálisan haszontalannak tűnik.

A Fortnite-láz elindulásakor volt egy instrukció, amit ha az új játékosok megfogadtak, pillanatok alatt jobb játékosokká válhattak. Ez volt a “csak építs“! A játék egyébként egyértelműen ezt a mechanikát kezeli mind a mai napig a középpontjának, holott a mai meta már közel sem az építésekről szól. A Fortnite elhagyta már azt az időszakot, amikor a jó és a rossz játékosokat az építőkészségük határozta meg. Ma már inkább a mobilitás az, ami döntő a párbajok során, s ezt a vonulatot nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem szeretné megváltoztatni az Epic.

Az előző frissítéssel a kiadó a Soaring 50’s LTM-ből jól ismert Gliderek újranyitásának mechanikáját is átemelték az összes játékmódba. Ezzel gyakorlatilag kitörölve a zuhanás utáni sebződéseket a játékból, valamint ellehetetlenítve a vertikális építőpárbajokat, ugyanis így csak a szorult helyzetben lévő játékos ugrik egyet és resetelheti is a harcot.

Epic Games

Az egyetlen esély ezekben az esetekben az volt, hogy a “védekező” játékos felülről még meg tudja sorozni az agresszív ellenfeleket, hiszen azoknak nem sok esélyük van pillanatok alatt egy szintbe kerülni velük. Egészen idáig, az Epic ugyanis bejelentette a lufik érkezését, amelyek megszüntetik majd a gravitációt és az égbe fogják repíteni a karaktereink. Az igazság pedig az, hogy minderre semmi szükségünk nem volt!

Újból eljutottunk arra a pontra, hogy azért bővít az Epic, hogy bővítsen, nem pedig azért, mert indokolt. Véleményünk szerint kiváló helyzetben volt a játék a 6.20 után, a hamarosan érkező frissítés viszont ebbe az egyensúlyba bele fog piszkálni. Tény, nem lesz eget rengető módosítás és csak egy újabb lehetőséget fog biztosítani a kreatív játékosoknak, de lassan már tényleg nem kell tudni játszani a játékot, annyi könnyítés érkezett már a Battle Royale-ba.

Epic Games

Ez pedig szépen lassan akár vissza is üthet, ugyanis az új és kevésbé tehetséges játékosok jobban teljesítenek, mint korábban, viszont így ők is pillanatok alatt el fogják hinni, hogy jó játékosok az eredmények miatt, így gyorsabban ki fognak égni, nem lesz miért elővenniük a játékot és fejlődni, mert a játék maga megoldja a különbségek leküzdését.

Hamarosan tehát érkeznek a lufik, egy újabb tárgy, amit csak kerülgetni fogunk, mert kiöli a szórakoztató faktort a játékból.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva