Fortnite

Véleménycikk: égető szüksége lenne a játéknak egy ranked és egy casual módra


Megnézünk három szempontot, ami miatt jó lenne, ha kettébontanák a módokat.

Elképesztően sokat fejlődött a Fortnite azóta, mióta kijött, és ez nem csak a Battle Pass és egyéb játékbeli tartalmakra igaz.

Pont emiatt azt gondolom, hogy eljött annak az ideje, hogy kettébontsa az Epic Games a játékmódokat és létrehozzon egy ranked és egy casual opciót.

Képtalálat a következőre: „fortnite”
forrás: epicgames.com

Hogy konkrétan a ranked mit takarjon, azzal most nem szeretnék foglalkozni (lehet akár Hearthstone mintára olyasmi, hogy minden hónap végén valami apróbb jutalomban részesüljenek X cél elérésekor a játékosok).

Amit viszont mindenképp szeretnék megosztani az az, hogy miért gondolom azt, hogy szükség van erre.

1. Ártalmatlan vihar

Az Epic Games a hónapok során rengeteget dolgozott azon, hogy a peremvidékek is vonzóbb ugrási pontok legyenek, de szerintem túlzásba vitték. Kocsik, lufik, riftek, repülő sziget, rúnák, shadow stone-ok és most már újranyitható ejtőernyők is elősegítik azt, hogy ami egykor egy komoly tényező volt, és számolni kellett vele (vihar), az ma már árnyéka önmagának.

Képtalálat a következőre: „storm fortnite”
forrás: fortnite wiki

Fél perc van hátra a szűkülésig? Nem gond, majd felépítek magasra, és elugrik máshova.

Ha szórakozni akar az ember, akkor természetes, hogy szeretnék ezeket a lehetőségeket használni, azonban a túlélős játékok egyik legfenyegetőbb elemének a jelentőségét kicsinyíti.

2. Zombik

Igen, tisztában vagyok vele, hogy a szörnyek csak átmenetileg vannak bent, de a profiknál korábban ez okozott már gondot egy komoly verseny kapcsán:

A profik csak kisírták maguknak: három tiltott tárggyal és zombik nélkül jön a TwitchCon

Ki tudja, hogy mit tervez még a kiadó a jövőben? Gonosz hóemberek télen? Vízi szörnyek nyáron? Szerencsére kreatívabbak lett, több dolog fér bele már, mint régen, de ezek ismételten szórakozásra jók – ha valaki tryhardol, azt kifejezetten zavarhatja a zombik “közbeszólása’ 1-1 csatában.

3. Kísérletezgetés

Hányszor volt már, hogy bugok érkeztek egy adott frissítéssel, vagy csak simán kiderült, hogy valami túl erős. Ha (teszem azt) egy nappal később kerülnének be rankedre az adott patch újdonságai, akkor casual módban ki lehetne tesztelni, hogy minden rendben van-e.

Szerintetek is megérett a játék a különbontásra, vagy nem tartjátok fontosnak?

Borító: u/Max-Max-Maxxx; u/Marcykkayy

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva