R6

Bedühödött a Rainbow Six közösség, záporoznak a negatív értékelések a játékra


A játékosok nagy része nagyon nem örül az elmúlt időszak változásainak.

A Rainbow Six Siege sikerét jól mutatja, hogy a Ubisoft hamarosan az ázsiai piacon is bepróbálkozik a játékkal. Ehhez azonban – elsősorban a Kínára vonatkozó szigorú szabályok miatt – kisebb-nagyobb változtatásokat kénytelenek eszközölni a játékon, melyek a játékmenetre ugyan nincsenek hatással (pusztán vizuálisak), de így is erősen negatív fogadtatása volt a híreknek.

Maguk a változtatások olyan tekintetben érthetőek, hogy a halálfej vagy éppen a vér tényleg tabutémának számítanak Kínában, már ami a videojátékokat illeti. Olyan szempontból azonban abszolút jogos a felháborodás, hogy a Ubisoft a könnyebb utat választotta: nem csináltak külön klienst az ázsiai piacnak, hanem a globális verziót módosították. Ez pedig rengeteg játékos szemét szúrja.

Hogy mekkora népharagról van szó, azt jól mutatja, hogy a Steam értékelések óriási mélyrepülésbe kezdtek a bejelentést követő napokban. A játék Steam-adatlapján és az alábbi ábrán jól látható, hogy az elmúlt egy hétben napi szinten négyszer-ötször annyi negatív értékelés jött a Rainbow Six Siege-re, mint pozitív.

A hatalmas rage-hullámnak meg is lett a következménye, a legutóbbi értékeléseket tekintve ugyanis a játék besorolása a “Többnyire pozitív”-ból lecsúszott a “Vegyes” tartományba. Mondani sem kell, ez erősen rontja a Rainbow Six Siege megítélését ezekben a napokban – soha nem jött még ennyi lehúzós pontszám a játékosoktól.

Idővel persze biztosan lecsillapodnak majd az indulatok, már az elmúlt napokban is érezhető némi mérséklődés. Ugyanakkor ez az eset is egy kiváló bizonyíték arra, hogy a játékosok bizony azonnal megneszelik, ha a kiadó az üzleti érdekeket ennyire nyilvánvalóan az előtérbe helyezi. És bár visszacsinálni már biztosan nem fogják a korábban bejelentett változtatásokat, remélhetőleg a Ubisoft is tanult ebből az esetből, és legközelebb talán megpróbálnak keresni valamilyen alternatív megoldást…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva