League of Legends

sOAZ szabadon tárgyalhat – Nagyot változhat jövőre a Fnatic


Egy igazi legenda válthat csapatot az előszezonban.

Paul Boyer, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, “sOAZ”, november 19-től hivatalosan is szabadúszó esport játékos, ugyanis lejár a Fnatic-kal kötött szerződése. A szervezet pedig úgy tűnik nem akarja minden erejével megtartani a francia profit, ugyanis a játékos Twitteren jelentette be, a szervezet megengedte, hogy szabadon tárgyaljon más szervezetekkel, egy esetleges eligazolás reményében.

sOAZ tagja volt a legendás veterán Fnatic keretének is, olyannyira, hogy mikor xPeke úgy döntött saját szervezetet csinál és megpróbálja azzal is leigázni Európát, a francia fiú vele tartott. Két évvel ezelőtt, 2016 decemberében azonban visszaigazolt a londoni székhellyel rendelkező Fnatic-hoz, hogy visszaállítsa a rendet és újból Európa legdominánsabb League of Legends szervezetévé tegye azt. Nem elég, hogy a második Fnatic-ban töltött időszakában több Splitet is megnyert, a 2018-as világbajnokságon egészen a döntőig jutott az európai gárdával, ám tény, ott csúfos vereséget szenvedtek a kínai Invictus Gamingtől.

 

Igazából pontosan emiatt várható volt, hogy nem marad meg jelenlegi formájában a Fnatic, biztosan hatalmas törés volt ez a játékosoknak a döntő elvesztése, ugyanis ennél jobb lehetőségük talán már soha sem lesz a karrierjük során, hogy a magasba emelhessék a Worlds trófeát. sOAZ helyzetét tovább nehezítette, hogy a Fnatic rendelkezik egy másik topos játékossal is (Bwipo), akinek még bőven van hova fejlődnie, ám már most képes volt többször is kiszorítani a kezdő keretből a francia topost.

Ajánlatokból biztosan nem lesz hiány, sOAZ ugyanis a világbajnokságok, meg úgy összegészében a profi League of Legends éra egyik legtapasztaltabb játékosa. Ezt a rutint pedig bárhol kamatoztatni tudja, főleg egy olyan új rendszerben, ami jövőre érkezik Európába.

A franchise rendszerrel öt teljesen új csapat fog landolni az európai top csapatok között, az SK Gaming, a North, a Rouge, a Movistar Riders, valamint az Astralis. Ahhoz, hogy ezek a csapatok már a kezdetektől hatalmas szurkolótáborral rendelkezzenek, szükségük lesz nagyobb igazolásokra, így nem lennénk meglepve, ha az egyik új résztvevő egy borsos csekkel várná a francia klasszist, természetesen a tárt karok mellett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva