Gaming

A hét benézése: a Twitter kibannolta azokat, akik Sean Bean megölését emlegették


Úgy tűnik, a Hitman 2 elkerülte a közösségi felület figyelmét.

A héten megérkezett az első különleges Elusive Target küldetés a Hitman 2-höz, melyhez nem akármekkora színész adja az arcát, a The Undying néven futó célpontot ugyanis Sean Bean játssza. November 20. és december 4. között mindenkinek egyetlen esélye lesz csupán megölni őt: ha elbukod a missziót, akkor örökre eltűnik számodra a játékból, a tét és a kihívás tehát nem kicsi.

A Warner és az IO Interactive hatalmasat húzott azzal, hogy sikerült rávenni Sean Beant erre az együttműködésre, hiszen nem elég, hogy egy erős, sokak által ismert reklámarcról van szó, de még az őt körüllengő mém is tökéletesen megállja a helyét ebben a kontextusban, hiszen jól tudjuk, hogy a brit színész kis túlzással szinte mindegyik filmben meghal, amiben szerepel.

Persze nem mindenki értesült arról, hogy Sean Bean most éppen a Hitman 2-ben játszik, mint meggyilkolandó célpont, ez pedig a hét eddigi legnagyobb gaming témájú benézéséhez vezetett:

a Twitter elkezdett bannolni olyan felhasználókat, akik Sean Bean megölését emlegették.

Persze nem igazi gyilkosságról volt szó, csupán a Hitman 2 volt a téma, de úgy tűnik, hogy a közösségi felületnek efelett sikerült átsiklania. Itt van például a TheFatConsoler néven futó felhasználó, aki azt írta az egyik bejegyzésében, hogy “úgy tűnik, ma este meg fogom ölni Sean Bean-t”. A Twitter ezt látván felfüggesztette a fiókját, mondván a halálos fenyegetéssel megsértette a szabályzatot.

Miután a sztorit a média is felkapta, illetve történt néhány emailváltás is, ezért TheFatConsolert végül sikerült kiszabadítani a “Twitter-börtönből”. Ugyanakkor jó lecke volt ez arra, hogy megtanuljuk: bármiről is legyen szó, érdemes óvatosan fogalmazni, mert soha nem tudhatjuk, ki fogja félreérteni azt, amit írunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva