Hearthstone

Magyar #1 Legend! CheeseHead ezzel a paklival mászott el a létra tetejéig


A DEAC-Hackers játékosa egy kiváló szériával érte el élete legnagyobb ladder-sikerét.

Szerencsére nincs okunk szégyenkezni a magyar Hearthstone-játékosok teljesítményére, hiszen időről-időre érkezik egy-egy jó hír a hazai profik eredményei kapcsán. Most éppen a DEAC-Hackers színeiben játszó CheeseHead az, akiről mindenképpen szót kell ejteni, nemrég ugyanis életében először eljutott a létra csúcsára, vagyis #1 Legendig.

CheeseHead számára egy Cube Warlock hozta meg az áttörést, amivel #161 Legendről indulva egy fantasztikus 20:3-as szériával tudott a ladder élére kerülni. Íme a lista, amivel elérte a magyar játékos a mérföldkövet:

CheeseHead Cube Warlock paklija
AAECAf0GCJMEycICl9MCneIC6uYClugC2+kCoIADC4oB9wS2B+EH58sC8tAC+NACiNICi+EC/OUC6OcCAA==

CheeseHead deckje többnyire a megszokott Cube Warlock sémára épül, de azért van benne néhány nem feltétlenül nyilvánvaló választás is, amiről maga is megosztott néhány gondolatot.

  • Fegyverleszedés nem került be tech lapként, de szerinte nem is feltétlenül van rá szükség, a Druid ugyanis szintúgy nem tud válaszolni a Skull of the Man’arira, ez pedig általában elegendő is.
  • A Lord Godfrey nem fért be, CheeseHead szerint kicsit “win more” kártya. Azokban a matchupokban, ahol igazán szükség van rá (pl. Odd Paladin, Odd Rogue), sokkal korábban át kell venni az irányítást, mint a hetedik kör.
  • Az említett agresszív ellenfelek ellen CheeseHead inkább a Plated Beetle és a Corpsetaker párosában bízott.
Kép: Hearthpwn

CheeseHead kiváló ladder eredménye mindenképpen figyelemre méltó – nem csak azért, mert magyar játékosról van szó, hanem mert jól mutatja a pakliban rejlő potenciált. Hiába van ott ugyanis a Cube Warlock jelenleg a 10 legerősebb deck között a statisztikák alapján, mégis nagyon kevesen játszanak vele: a ladder kevesebb mint 2 százalékát teszi ki jelenleg, mindössze a 18. a népszerűségi rangsorban. Ebben persze közrejátszik az is, hogy nem a legkönnyebb pakli, ráadásul az ára is viszonylag borsos (a fenti verzió 13 ezer dustból jön ki), ugyanakkor CheeseHead sikere is mutatja, hogy jó játékkal és megfelelő metaismerettel tényleg csak a csillagos ég a határ. Gratulálunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva