Counter Strike

Bizonyítottan ex-VAC bannos játékosok, az ESL mégsem tett semmit ellenük a Minor kvalin


Bizonyítékokkal támasztották alá az ellenfél múltját, a szervezőket ez sem érdekelte és engedték játszani őket.

Az expert játékosa alexRr Twitteren kezdte a gyanúsítást, miután az utolsó minor kvalin “az ESL elvette tőlük a lehetőséget”, hogy bejussanak a zárt szakaszba.

A német játékos arra hivatkozik, hogy VAC bannos, korábban kitiltott csalók ejtették ki őket a top 16-ban.

Előzmény

Az average25iqbutheadshots névre hallgató lengyel csapatban van 3 “ismertebb” lengyel játékos (volt már egy-két csapatuk, hazai szinten nem ismeretlen a nevük). Azonban 2 másik playernek 8-10 hltv-s mapja van (többnyire hasonló kvalik után), ergo a klasszikus open kvalifikációs csapat, akiknek szerencséjük van és sokáig eljutnak.

Elég komoly, hogy így a semmiből 14:1-es félidőt produkáltak. A meccs demóját valaki feltöltötte youtube-ra, nem nagyon van durva jelenet. Valószínű, hogy nem csaltak a mérkőzés során.

A kitiltott profilok

AlexRr kifejezetten frz-t említi a tweetjében, hozzá is csatolt egy ESEA fiókot, illetve egy steam64ID-t (erre a profilra vezet).

A VAC banos steam profil korábban frz ESEA accountjához volt csatolva

A VAC kitiltást 2015 áprilisában (1323 napja) kapta (ekkor csupán 15 éves volt), ESEA-ra márciusban regisztrált. Utána le is cserélte az új profiljára, ami viszont 2008-as, amit valószínűleg vásárolt. Persze, nem biztos hogy CS:GO-ra kapta a VAC bant korábban, de akkor miért cserélte volna le?

A csapatban van még egy érdekesség, JaKu múltjából is előkerült egy kétes eredetű VAC ban:

A VAC ban és az új, ugyanolyan nevű profil is egy napról származik. Ez sokkal inkább hangzik konteósnak, mint az előző eset. Nincs FIX bizonyíték.

Mit tehet az ESL?

Természetesen alexRr az ESL-t hibáztatja, hogy nem zárták ki a lengyeleket. Az ESL és a VAC banok kapcsolata elég érdekes. Itthon a Hyperion csapatából 2 játékos, hussaR és Torzsi vígan játszogattak az ESL rendezte versenyeken úgy, hogy másik profiljaikon ott virított a VAC kitiltás. Ki tudja hányan csináltak még így? Bárki ment óvni a meccset, nem tehettek semmit az adminok. A Minorra azonban a Valve közreműködése miatt elég komoly szabályzattal készültek, amiben természetesen szó esik a banokról is.

A lényeg, hogy akinek CS:GO-ra van VAC banja, az nem kvalifikálhat a Minorra, hacsak a Valve fel nem menti valamilyen oknál fogva. Erre az esély pedig 0% , miért tennének ilyet Gabenék? Akkor lenne forró a talaj az ESL talpa alatt, ha tovább jutottak volna a lengyelek, ne adj isten bejutnak a zárt kvalira. A “mi lett volna HA” vonalat viszont nem érdemes erőltetni, de talán jobban résen kéne lenni az adminoknak ilyen téren. Persze, egy nyílt kvalin mindig meg van a lehetőség a csalásra, több száz csapatot lehetetlen ellenőrizni, de a Top 16-ig eljutott noname csapatoknál nem árthat egy kis account-végigzongorázás.

Összegzés

Az expert csapata nyilván ideges és szomorú, ugyanis megint ugrott a Minor. A nagy kérdést az veti fel, hogy mi legyen az olyan tehetségekkel, akik fiatalon csaltak (itthon pl. torzsi, ő 13 évesen szerezte a VAC banját), de később profiként folytatnák a játékot? Hogyan kéne a felelősségtudatot már a játék elején beléjük nevelni? Rengeteg érdekes kérdés merülhet fel ezzel kapcsolatban, a versenyszervezők is törhetik a fejüket a válaszokon…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva